Dan sigurnijeg interneta 2015

Pod sloganom “Stvorimo bolji internet zajedno” i ove se godine u svijetu obilježava Dan sigurnijeg interneta i to točno drugog dana, drugog tjedna, drugog mjeseca u godini 😎 .

sid_2015_sve

Ovaj dan u godini treba posvetiti razmišljanju o pravima i obavezama digitalnih građana.
Sjećate li se skraćenice POZ ?! … o tome smo pisali 2013. godine:

POŠTUJ … sebe i druge; bonton; zakone

OBUČI … uči o računalima i poučavaj druge; vježbaj pismenost i komunikacijske vještine

ZAŠTITI … svoja i tuđa prava; pazi na svoju i tuđu sigurnost i dobrobit.


Znanjem se možete oboružati na vrlo zabavan način … igrajući sami ili s prijateljem online igrice Radoznalci u akciji “Sigurniji internet za djecu i mlade” koje su za vas pripremili učitelji iz udruge “Suradnici u učenju”:


Udruga “RODA Roditelji u akciji” diljem hrvatske dijeli bookmarker koji govori o prepoznavanju internetskog nasilja. Sa željom da nitko od Tragača nikada ne bude žrtva internetskog nasilja, ali ni nasilnik ili nasilnica prenosimo infografiku koju su roditelji priredili:

internet_nasilnik_roda

Odrasli kažu da je problem internetskog nasilja (Cyberbullying) jako raširen među djecom i mladima u Hrvatskoj, a kakva su vaša iskustva Tragači? 
I znate li što treba učiniti ako se netko nasilno ponaša prema vama na internetu? Što?! Podijelite svoja znanja i iskustva s drugima i stvarajmo bolji internet zajedno! 🙂

About Gradska knjižnica Zadar

www.gkzd.hr Gradska knjižnica Zadar središnja je zadarska posudbena narodna knjižnica, središte mreže zadarskih Knjižnica, ali i središte lokalne zajednice zbog velikog broja događanja koje prihvaća, pomaže ili samostalno organizira.

Komentiraj