BLOG BONTON

  •    VAŽNO JE BITI PRISTOJAN  🙂

Ako želiš biti ugodno društvo i rado viđena (čitana) osoba na blogu, trebaš, jednako kao i u stvarnom životu, biti pristojan/na. Uvijek imaj na umu da su s druge strane računala stvarni ljudi prema kojima se treba pristojno ponašati.

  •     UVIJEK SE PREDSTAVI  😎

Na blogu možeš koristiti svoje pravo ime (bez prezimena!) ili se možeš predstavljati nadimkom, samo uvijek koristi isti nadimak!

  •      KORISTI EMOTIKONE  😀

Emotikoni su znakovi kojima se izražava raspoloženje:🙂 ,😦 …  Kako bi nadoknadio izraze lica i “govor tijela” koji izražavaju tvoje osjećaje prilikom razgovora “u živo”, koristi emotikone i olakšaj ostalima razumijevanje tvojih poruka.

  •    NE VIČI  😕

PORUKE PISANE ISKLJUČIVO VELIKIM SLOVIMA SMATRAJU SE VIKANJEM, A TO JE VRLO NEPRISTOJNO. U redu je riječ ili dvije napisati velikim slovima radi isticanja, ali nikako nije u redu vikati.

  •       NIŠTA NE OBJAVLJUJ DOK SI LJUT/A  😡

        Dobro razmisli prije nego što objaviš poruku koju si napisao/la u ljutitom stanju. Možda će ti kasnije biti žao, a povratka nema…

  •     NEMOJ SE PREPIRATI ILI SVAĐATI  👿

Ako ti se ne sviđa nečije mišljenje o nekoj knjizi ili temi, nemoj njega/nju zbog toga napadati ili vrijeđati. Ne moraš se slagati s napisanim, ali svoje mišljenje moraš izraziti na pristojan način uvažavajući tuđe mišljenje (iako se ono razlikuje od tvog).

  •     PIŠI ONAKVE PORUKE KAKVE BI VOLIO/VOLJELA ČITATI! 😉            💡

One thought on “BLOG BONTON

  1. Kada sam se prvi put logirala na ovaj blog mislila sam da ćemo se lijepo družiti i upoznati nove podatke o svakakvim knjigama.

Odgovori

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s