BLOG BONTON

  •    VAŽNO JE BITI PRISTOJAN   🙂

Ako želiš biti ugodno društvo i rado viđena (čitana) osoba na blogu, trebaš, jednako kao i u stvarnom životu, biti pristojan/na. Uvijek imaj na umu da su s druge strane računala stvarni ljudi prema kojima se treba pristojno ponašati.

  •     UVIJEK SE PREDSTAVI   😎

Na blogu možeš koristiti svoje pravo ime (bez prezimena!) ili se možeš predstavljati nadimkom, samo uvijek koristi isti nadimak!

  •      KORISTI EMOTIKONE   😀

Emotikoni su znakovi kojima se izražava raspoloženje: 🙂 , 😦 …  Kako bi nadoknadio izraze lica i “govor tijela” koji izražavaju tvoje osjećaje prilikom razgovora “u živo”, koristi emotikone i olakšaj ostalima razumijevanje tvojih poruka.

  •    NE VIČI   😕

PORUKE PISANE ISKLJUČIVO VELIKIM SLOVIMA SMATRAJU SE VIKANJEM, A TO JE VRLO NEPRISTOJNO. U redu je riječ ili dvije napisati velikim slovima radi isticanja, ali nikako nije u redu vikati.

  •       NIŠTA NE OBJAVLJUJ DOK SI LJUT/A   😡

        Dobro razmisli prije nego što objaviš poruku koju si napisao/la u ljutitom stanju. Možda će ti kasnije biti žao, a povratka nema…

  •     NEMOJ SE PREPIRATI ILI SVAĐATI   👿

Ako ti se ne sviđa nečije mišljenje o nekoj knjizi ili temi, nemoj njega/nju zbog toga napadati ili vrijeđati. Ne moraš se slagati s napisanim, ali svoje mišljenje moraš izraziti na pristojan način uvažavajući tuđe mišljenje (iako se ono razlikuje od tvog).

  •     PIŠI ONAKVE PORUKE KAKVE BI VOLIO/VOLJELA ČITATI!  😉             💡

Jedna misao o “BLOG BONTON

  1. Kada sam se prvi put logirala na ovaj blog mislila sam da ćemo se lijepo družiti i upoznati nove podatke o svakakvim knjigama.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s