Sličica ispred komentara

Sličica koja se nalazi ispred imena osobe koja je napisala komentar zove se Gravatar. Gravatar je povezan s vašom elektroničkom adresom i blog automatski odredi gravatare za komentatore koji nemaju svoju sličicu. Tko želi sam odabrati sličicu koja će ga predstavljati može to učiniti slijedeći naše upute.

ALI PAZI: ako to učiniš morat ćeš se ulogirati/prijaviti svaki put kad poželiš objaviti komentar i odlogirati/odjaviti prije odlaska s bloga!

1. Pronađi sličicu koja ti se sviđa i pohrani je na svom računalu (zapamti gdje je ;)). Pazi Gravatar je malen pa je bolje odabrati manju sliku.

2. Idi na stranicu gravatar.com (tamo je sve na engleskom jeziku) i klikni na Sign Up na vrhu stranice, ali pazi: jednom kad napraviš svoj profil više ga ne možeš obrisati – zauvijek ostaje povezan s tvojim e-mailom!!!

3. U pravokutnik upiši svoj e-mail pa klikni na dugme Signup i Gravatar će ti poslati poruku na tvoju adresu.     Enter your email address and click on "Sign up".

4. Otvori svoj e-mail. Otvori poruku koju ti je poslao Gravatar. Klikni na prvi link koji će te vratiti natrag na stranicu Gravatara.

5. Sada je trenutak da se registriraš kao korisnik Gravatara. Malim slovima bez interpunkcijskih znakova upiši svoje korisničko ime (ono s kojim si prijavljen na blogu) i smisli neku dobru lozinku (zaporku, password).

6. Zatim odaberi želiš li podići sličicu sa svog računala ili možda neku s interneta.

You will receive a confirmation email.

7. Pomičući četvrtasti okvir po svojoj slici određuješ koji dio slike želiš da se vidi u Gravataru. Zatim klikni na dugme Crop and Finish.

8. Među ponuđenim ocjenama sadržaja svoje sličice odaberi slovo G (a to znači da je sličica pristojna baš kao i ti ;)).

9. Sljedeći put kad napišeš neki komentar na blogu i upišeš svoj e-mail, blog će pronaći tvoju novu sličicu :)!

10. Kada poželiš ponovno promijeniti sličicu trebaš samo “skoknuti” do stranice www.gravatar.com, ulogirati se i podići novu sličicu…

P.S. VAŽNO: Nemoj za Gravatar staviti fotografiju na kojoj se jasno vidiš ti, znaš već zbog zaštite – kao što ti posjetitelji bloga ne trebaju znati puno ime i prezime tako je sigurnije za tebe da ne znaju niti kako izgledaš. Odigraj igricu pomoću koje ćeš naučiti sve o Zaštiti osobnih podataka.

 

Komentiranje u 3 koraka nakon postavljanja svoje sličice:

1) Prije nego počneš pisati komentar ispod pravokutnika za tekst klikni na WordPressovu plavu ikonicu .

2) Kad klikneš na ikonicu otvorit će se prozorčić (slika dolje) u kojem trebaš upisati e-mail adresu i lozinku s kojima si kreirao Gravatar profil i promijenio sličicu. Ako želiš pisati više komentara prije nego klikneš na dugme Prijavi se, klikni u mali kvadratić ispred teksta Zapamti me:

3) Sada napiši i objavi svoj komentar (ako se ne pojavi odmah znači da ga mora pregledati administrator), prosurfaj po blogu, ali ne zaboravi se odjaviti prije nego odeš!!!

ZAPAMTI: Sve dok se ne odjaviš s bloga ispod pravokutnika za pisanje komentara pisat će pod kojim si imenom prijavljen. Kada želiš otići s bloga trebaš ispod pravokutnika za komentiranje kliknuti na tekst Log Out .

 

Jedna misao o “Sličica ispred komentara

  1. Ja bih preporucila odlicnu knjigu “Kradljivac Gromova” To je znanstveno fantasticna knjiga u kojoj se radi o djecaku Perzeju koji je sin Boga mora ( Posjedona)

    Iva 🙂

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s