DJEČAK ZVAN BOŽIĆ

Hej Tragači!

Prosinac je vrijeme kada pojačano čitamo knjige vezane uz prosinačke svečanosti. Zato vam krećem pažnju na jednu novu knjigu takve tematike. Knjiga se zove DJEČAK ZVAN BOŽIĆ, a napisao ju je engleski književnik i novinar Matt Haig. Dječak zvan Božić je pripovijest o tome kako je nastao BOŽIĆ. Istinita je to priča o “Djedu Božićnjaku ili Djedu Mrazu ili Papa Noelu ili Čudnom Čovjeku Velika Trbuha Koji Razgovara sa Sobovima i Donosi Nam Darove… ili kako ga god već zvali…“.

Dječak zvan Božić avanturistička je priča o snijegu, otmici, vilenjacima, o još više snijega i o jedanaestogodišnjem dječaku Nicolasu, koji odrasta u Finskoj u zabačenom selu Kristiinankaupunkiju, do kojega je teže doći nego mu izgovoriti ime i koji vjeruje u čuda, a jedno će mu se dogoditi i zauvijek mu promijeniti život…

Priča je ovo koja dokazuje da ništa nije nemoguće. Na početku knjige čitateljima koji čvrsto stoje na zemlji i ne vjeruju da se čudesne stvari mogu dogoditi, sugerira se da ne čitaju knjigu,  jer  je ona PREPUNA nemogućih stvari. Ako pak vjerujete u nemoguće i čudesno, tad je ovo knjiga baš za vas!

Moram istaknuti da ćete knjigu cijelo vrijeme čitati sa smiješkom na ustima, a bit će trenutaka kada ćete se morati grohotom nasmijati, a knjigu još zabavnijom za čitanje čine i ilustracije Chrisa Moulda.

Nadam se da ćete ovih dana potražiti knjigu Dječak zvan Božić na policama svojih knjižnica koja je već sad proglašena novim blagdanskim klasikom! 🙂

Vaša Vjetropirka iz Knjižnice 🙂

 

 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s