Ljetni istjerivači dosade

Dragi tragači,

U mojoj knjižnici sve je užurbano od priprema za ljeto, praznike i naše Ljetne istjerivače dosade!

Dok se svi ostali uspavaju, opuste i krenu izležavati u hladu ili kraj bazenčića ili mora, kod nas tek počinje tulum i gužva. Ljetni istjerivači dosade su program zabavnih sadržaja za djecu predškolske i osnovnoškolske dobi. Ima li takvih u vašim knjižnicama?

Imamo Znanstvene izazove na kojima će se raditi pokusi s profesoricom kemije. Zatim, Sportske izazove na kojima će djeca saznati više o nekim sportovima od profesionalnih sportaša koji se njima bave. A tu su i Glazbeni izazovi koje vode različiti glazbenici pa čak i Hrvatska prvakinja u solo pjevanju Petra Cik.

No uz sve te radionice, pričaonice i bebaonice, ja se ipak najviše veselim LJETNOM ČITATELJSKOM IZAZOVU!

To je naša verzija čitateljskog kluba. Okupimo sve klince koji vole i žele čitati, družimo se i zabavljamo i izradimo plan čitanja za svako dijete posebno – jer ne vole svi iste knjige ni iste stvari.

Prošle godine igrali smo igru „knjiga iznenađenja“ i svaki put kad su došli posuditi sljedeću knjigu u izazovu nisu znali što će dobiti jer su knjige bile spakirane u slatke paketiće. U svakom paketiću dobili su i niz mali iznenađenja – bookmarke, gumice, olovke, spajalice, blokiće, slatkiše.

sdr

A ove godine, ove ćemo godine učiniti izazov još zabavnijim! Zadatak je svaku knjigu predstaviti prikupljanjem predmeta koji pričaju priču o toj knjizi. Predmete stavljamo unutar foto-okvira i fotografiramo a na završnom sastanku, razgovarat ćemo o slikama. Znate onu uzrečicu „slika vrijedi 1000 riječi“. E pa ja smatram da su dobre knjige kao lijepe slike i čitatelju neprocjenjive.

Sad Vas samo pozivam da u komentare pišete preporuke za ljetno čitanje, tako ćete mi pomoći sastaviti planove čitanja za sve moje vrijedne čitače!

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s