Morrigan Crow – djevojčica koja je zaludila svijet

S nestrpljenjem smo dočekali vrlo hvaljenu i nagrađivanu knjigu o neobičnoj djevojčici Morrigan Crow. Svi ljubitelji Harrya Pottera i fantastike, uživat će i u ovom uzbudljivom pustolovno-magičnom romanu za djecu i mlade.

Nešto o knjizi…

Slika preuzeta s: https://shop.skolskaknjiga.hr/nikadgrad-kusnje-morrigan-crow.html

Morrigan Crow je ukleta. Sve uklete čeka ista sudbina – na 11. rođendan predodređeno im je da napuste ovaj svijet. Ispunjena strahom i neizvjesnošću Morrigan očekuje posljednje trenutke svoga života. I kada je nada potpuno napusti, susreće se sa zagonetnim čovjekom zanimljiva imena Jupiter Sjever koji je odvodi u magični svijet imena Nikadgrad. On predstavlja sve ono što je Morrigan nedostajalo u njenom starom svijetu – prihvaćanje različitosti, ljubav, poštivanje. Da bi zauvijek ostala u Nikadgradu mora proći četiri nevjerojatne kušnje i izboriti se za mjesto u tajnovitom Čudestnom društvu.

Knjiga Nikadgrad prvi je nastavak o neobičnim avanturama djevojčice Morrigan Crow, objavljen 2017. godine. Godine 2018. osvojio je nagradu za knjigu godine Australske književne industrije (ABIA), zatim nagradu Knjiga godine za mlađe čitatelje, nagradu Matta Richella za novog pisca godine, nagradu nezavisnih izdavača (Indie Book Awards) za knjigu godine i najbolju dječju knjigu. Australsko vijeće za dječju književnost proglasilo ga je značajnim djelom, a knjiga je osvojila i nagradu Aurelis za najbolju dječju fikciju i Waterstones nagradu (Waterstones Children’s Book) u kategoriji književnosti za mlađe. Druga knjiga iz serijala Čudestnjak: poziv Morrigan Crow objavljena je 2018. i ruši sve rekorde prodaje. S nestrpljenjem i mi očekujemo prijevod druge knjige.

Nešto o autorici…

Slika preuzeta s: http://www.thebookseller.com 

Jessica Townsend rođena je 1985. godine u Australiji. Povremeno živi na relaciji London-Australija. Godinama je radila kao urednik dječjeg magazina Australia Zoo, a bavila se i autorskim pravima. Knjiga Nikadgrad: kušnje Morrigan Crow prvijenac je kojim je osvojila svijet – knjiga je izdana u 34 zemlje diljem svijeta, a filmska prava prodana su studiju 20th Century Fox, stoga očekujemo i filmsku adaptaciju knjige.

 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s