Drugačija

Dragi Tragači,

Drugačija / Ivana GuljaÅ¡ević Kumanjeste li se ikada osjećali drugačijim od drugih? Smatrate li to pozitivnim ili negativnim?

Pročitala sam prekrasnu novu knjigu Ivane Guljašević Kuman: “Drugačija”. Radi se o djevojčici neobična imena Dorcas, no to nije jedino neobično kod nje. Neobično je lijepa, tamne kože boje čokolade. Naime, Dorcas je porijeklom iz Konga u Africi, a kad je bila jako malena usvojili su ju roditelji iz Hrvatske. Odrasla je u velikom gradu, sve dok se nije dogodila rastava roditelja i selidba u maleno selo. U novoj školi Dorcas očekuju mnoge promjene, a pitanje je hoće li se drugačija djevojčica snaći u maloj sredini i hoće li ju okolina prihvatiti.

Zvuči kao da je u puno problema, no Dorcas očekuju mnogo ljepši događaji no što je uopće mogla zamisliti: moguće prijateljice ili suparnice, zanimljiv dečko ili nekoliko njih, novi članovi obitelji i razne druge zgode.

Dugo nisam pročitala ovako pozitivnu knjigu, koja me uspjela u nekim trenucima nasmijati, a u drugim ganuti. Meni je to znak da je knjiga odlična, stoga se nadam da će se i vama svidjeti koliko i meni.

Nekoliko citata iz knjige:

“Druge mame svoju djecu nose u trbuhu, a ja sam tebe nosila u srcu.”

“ Svaki ovaj kamen je drugačiji. Kad se izdvoji iz mase, svaki od njih postaje individua za sebe.”

P. S. Slika je preuzeta sa stranice: https://katalog.gkr.hr/pagesResults/bibliografskiZapis.aspx?&currentPage=1&searchById=1&sort=0&spid0=1&spv0=druga%C4%8Dija&selectedId=729002293

Vaša Allyas

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s