Loš tata – David Walliams

Tate nam dolaze u svakojakim oblicima i veličinama. Ima debelih i onih mršavih, visokih i onih niskih. Ima ih mladih i onih starih, pametnih i onih glupih. Ima onih šašavih i onih ozbiljnih, glasnih i onih tihih. Naravno, ima dobrih tata.”

Pogađate? Ovo je priča o tati Gilbertu i sinu Franku.

Na početku upoznajemo likove, glavne i sporedne. Likovi su opisani na neobičan i šaljiv način. Zanimljivo je što uz ime svakoga lika imamo njegov opis riječima i slikom.

 

tata i sin

Tata je bio kralj trkališta. Bio je najbolji vozač krntija. Stalno je pobjeđivao. Frank je bio najveći Gilbertov obožavatelj. No jednog se dana dogodila nesreća i sve je propalo. Tata se jedva izvukao. Majka Rita ih je napustila i ostali su prepušteni sami sebi. Tata je izgubio sve… Nogu, suprugu i posao. Da bi se izvukao, tata prihvaća sumnjive poslove. Padaju u ruke Gospodina Golemog, šefa podzemlja. Tata završava u zatvoru. Frank se trudio svim silama da spasi oca jer je otac samo htio da njegovom sinu bude dobro.

„Stoga, ovo nije loš otac. To je dobar otac. Zbilja dobar otac. Štoviše, on je najbolji tata na svijetu. I ponosan sam što je moj tata.”

Knjiga je malo „deblja”. No ne dopustite da vas to odbije. Ima toliko ljepote u njoj da ćete biti sretni što ste ju izabrali.

Priča je brza, ima mnoštvo ilustracija koje potvrđuju autentičnost priče, a i donosi toplinu odnosa između oca i sina koja nam je svima pomalo potrebna.

Dragi i mili, uživajte!

Los-tata-500pix

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s