Ljubaznost i igre

Dragi Tragači!

Sjećate li se hejterskog pisma kojeg je dobila djevojka Jaga iz romana “O ljubavi, spletkama i svemu pomalo” Vlaste Golub? Kako odgovoriti na hejtanje? Pronašla sam odgovor: ljubaznošću. Zašto ljubaznošću? Treba priznati, biti ljubazan i nije lako. Pogotovo kad se osoba nađe u situaciji u kojoj se našla naša Jaga. No, treba razumjeti da nije problem u osobi koja je dobila mrziteljsko pismo, već problem ima osoba koja je napisala takvo pismo, njoj treba pružiti pomoć. Zapravo, nijedna zadovoljna i sretna osoba ne bi napravila takvo što.

Ajmo malo o povezanosti igre i ljubaznosti. Naime, 13. 11. slavi se Svjetski dan ljubaznosti i to već 20 godina. Odlučila sam u to ime povezati naše knjigrarije i ljubaznost. Najprije sam pronašla naslove knjiga koje sadrže riječ “igre” u sebi i izdvojila ih. Da nabrojim samo neke: Montessori igre i aktivnosti: za bebe i djecu u ranoj dobi Maje Pitamic, Igre sa zmajevima Jadranke Čunčić-Bandov, Dječje igre cijelog svijeta (svi naslovi u privitku). Knjige igreTragači,

Također, u privitku se nalaze, uz logo Tragača, i neke ljubazne riječi i rečenice.  ljubaznost-convertedNeki redovi su prazni kako bismo ih mi sami ispunili nekom ljubaznom riječju. Vaš je zadatak (ako želite sudjelovati u igri, naravno) ispisati privitak, izrezati retke i po želji odabrati rečenicu koju ćeš zatim staviti u neku od knjiga koje sadrže u sebi riječ “igre”, pa kad čitatelj/-ica pronađe tu rečenicu (svojevrsno pismo), razveselit će se!

Za Tragače i druge korisnike u našoj knjižnici u Dječjem odjelu to sam napravila ja. Što mislite, hoću li nekome na taj način uljepšati dan? Možda će ta rečenica koju Tragač/korisnik pronađe biti jedina lijepa stvar koju u danu čuje (pročita). Na hejtanje odgovorimo ljubaznošću, ja ću pokušati!

Oglasi

Jedna misao o “Ljubaznost i igre

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s