Mjesec hrvatske knjige

Dragi Tragači,

počeo je i ovogodišnji Mjesec hrvatske knjige, koji obilježavamo svake godine u periodu od 15.10. do 15.11. Knjižnice diljem Hrvatske pripremaju se za ovaj mjesec i sigurna sam da ćete, ako posjetite lokalnu gradsku ili školsku knjižnicu, pronaći nešto zanimljivo za sebe: kreativne radionice, gostovanja književnika, predstavljanje knjiga, izložbe i slično.

Ovogodišnji Mjesec hrvatske knjige posvećen je kulturnoj baštini, točnije tema je: Baš baština. Moto: (U)čitaj naslijeđe odnosi se na glagoljicu, kao posebnost hrvatske baštine.

Upravo zato, preporuka za ovotjedno čitanje je kratka knjiga Danijela Načinovića Mali glagoljaši.  Mladi Zagrepčani – Karmela i njezin brat Dubravko, dobili su razglednicu sa slikom prekrasnog gradića, ispisanu njima čudnovatim slovima, koja nisu uspjeli odgonetnuti. Njima u pomoć stiže sam kralj Zvonimir i odvodi ih put Istre, u prošlost. Otkriva im brojne zanimljivosti o povijesti, vremenu nastanka glagoljice i glagoljaštva, njezinim utemeljiteljima i kulturno – povijesnim glagoljaškim spomenicima. Karmela i Dubravko željni znanja i sami postaju polaznici Male glagoljaške akademije u istarskom gradiću Roču.

Jeste li se vi već susreli s glagoljicom? Zna li netko napisati svoje ime na glagoljici?

Naposlijetku, uživajte u raznim igrama s glagoljicom na stranici:  https://jezicneigre.com/glagoljica/

glagoljica_tragaci

Vaša Ally

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s