Čituljko – dječji čitateljski klub Knjižnice i čitaonice “Fran Galović” Koprivnica

Dragi Tragači,

vjerojatno već znate, možda jer ste i sami članovi čitateljskih klubova, da su oni jedan od najzabavnijih, najkreativnijih i najkorisnijih načina provođenja slobodnog vremena. U ovom koji ću sad predstaviti uvijek se smijemo i radimo zabavne stvari.

Dječji čitateljski klub “Čituljko” osnovan je početkom ove godine i broji osam članica. Sve smo cure makar je i dečkima dozvoljeno postati član kluba 😀 Sastajemo se jednom mjesečno i čitamo knjigu koju dogovorimo,  biramo ju tako da glasamo, a odluku o glasanju donosimo samo na nama osobno poznat način. Neki po naslovu, neki po boji knjige, neki po broju stranica, netko je već možda čuo da je knjiga genijalna, a nekad i knjižničarka kaže da je stvarno genijalna i da ju treba pročitati čim prije.

Naš sastanak sastoji se od razgovora o tome kako smo proveli protekli mjesec, gdje smo bili, s kim smo se svađali, što smo čitali, što smo radili kad nismo čitali, spomenemo i razno razne muke koje mučimo, a kad sve to ispričamo jedni drugima porazgovaramo o knjizi i tome čemu nas je ona naučila i kako naučeno možemo primijeniti u svakodnevici.

Da ne bi samo pričali, uvijek imamo i mali likovni zadatak na temu pročitane knjige. Do sad smo već crtali čudovišta, anđele, ptice, dušu, čarobnjake te svakakva bića i osjećaje.

Napišite nam u komentarima kako vi provodite vrijeme u svojem čitateljskom klubu 🙂

 

2 misli o “Čituljko – dječji čitateljski klub Knjižnice i čitaonice “Fran Galović” Koprivnica

  1. Iz Bjelovarske knjižnice želimo puno uspjeha u radu čitateljskog kluba Čituljko. 🙂
    Naš klub se zove Gutači knjiga i slično se zabavljamo kao i vi u koprivničkoj knjižnici. Zanimljivo je da se logo Dječjeg odjela bjelovarske knjižnice zove Čitko Čituljko i izgleda kao knjiški crvić. 🙂

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s