Čudnovate priče izgubljenih predmeta

Dragi Tragači,

za vas imam posebnu ljetnu poslasticu, a nije sladoled. Dobro, možemo i mljackati sladoled uz ovaj izazov. 🙂 Ovaj put maštamo i stvaramo priču svugdje oko sebe.

Uzmite 5 običnih ili neobičnih predmeta koji se nalaze oko vas, gdje god se našli – kod kuće, kod bake na selu, na ljetovanju, u svojoj knjižnici i stvorite priču. 20180616_093541

 Igrati se možete sami ili u društvu. Zabavno je nastavljati priču do što šašavijih zapleta, a još bolje ako objavite priču u komentarima na Tragaču i pobijedite u izazovu za najbolju čudnovatu priču izgubljenih predmeta!

Ja ću započeti, a vi nastavite. Neobično obični predmeti koje sam pronašla u svojoj knjižnici su: izgubljeni ružičasti kišobran, oštre škare,  jedna ostavljena zimska rukavica, smotuljak od papira i olovka.

Maštam, smišljam i zamišljam priču u kojoj su ovi predmeti važni tragovi. Priču ću nazvati…

SLUČAJ TAJNOVITOG PISMA I NESTALE KNJIŽNIČARKE

Otkucala je ponoć na velikom satu u glavnoj sali velike gradske knjižnice. Između polica čulo se ubrzano lupkanje peticama, kao da netko pokušava pobjeći. Odjednom, začuje se vrisak! Knjižnica je utihnula, a na podu se našla otvorena knjiga s ružičastom rukavicom između stranica. Kao da je netko pokušao na brzinu ostaviti trag… Drugo jutro, kada knjižničarka nije stigla na posao, krenula je potraga. Inspektor Brkonja uočio je nekoliko neobičnosti, a njegovom oku nikada ništa ne promiče. Prvo, škare nisu stajale na svom uobičajenom mjestu, već su bile bačene ispod police, kao da su u borbi odletjele. Drugo, svjedoci se sjećaju da je nekoliko dana prije knjižničarka ispod vrata pronašla smotuljak papira, čiji sadržaj je još uvijek zagonetka za inspektora Brkonju. Možda je pronašla kartu blaga ili tajnu koju nije smjela pročitati? Je li oteta ili je pobjegla ostavivši sve iza sebe?

Nastavite priču ili osmislite svoju – sakupite 5 predmeta i krenite maštati i pisati u komentarima. 🙂  Jednom kada krenete, shvatit ćete da sve oko vas može imati čudesnu, čarobnu, zabavnu ili zastrašujuću priču i tada svaki dan postane puno uzbudljiviji.

Slijedi još nekoliko slika predmeta u mojoj knjižnici o kojima možete stvoriti priču:

20180616_090645  20180616_095048

Pozdravlja vas vaša Allyas

 

 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s