TAJNI ŽIVOT MARTE GRIGOR

Iz pera Ivane Guljašević stigao je na police knjižnica novi roman Tajni život Marte Grigor : izgubljena slika.  To je treći roman namijenjen mladoj publici. Prva dva su Moja slavna prijateljica i NeprilagođenaBtw, obje su dobile književne nagrade, što nije mala stvar, a još je veća stvar što su među čitanijim knjigama. 

Marta Grigor je prosječna tinejdžerica koju nije briga što nije popularna, što nema puno prijatelja, što nema šanse kod Luke,  ali briga ju je što nema niti jednu baku. Stoga se prijavljuje u školski projekt „Mladi za stare“ za volontiranje u staračkom domu. Mislila je kako će tamo upoznati neku milu i dragu bakicu koja će joj peći  mirišljave vanili kiflice i s kojom će provoditi dane u ispijanju čaja i razgovoru ugodnom. No bakica koju je Marta ‘dobila’  nije  niti blizu bakici kakvu je zamišljala…

… ako želite saznati kakvu je bakicu dobila Marta i što se sve dogodilo između njih dvije morat ćete ipak pročitati knjigu u cijelosti, no za Tragače to nije nikakav problem, zar ne?

Citat iz knjige kao dodatna motivacija za čitanje:

Taj avanturistički dio se raširio pa sam se čak razveselila tom bezumnom planu koji mislim provesti s bakom Leonom. Kao da radim nešto krajnje opasno i tajnovito. U stvari, i spremala sam se uputiti u krajnje opasnu i tajnovitu pustolovinu. Sigurno se ovako osjećao Indiana Jones prije avanture. I James Bond. Ali, dobro, njemu je to posao. Ali ovako je sigurno bilo Harryju Potteru.

 

Vaša Vjetropirka Iz Knjižnice 🙂

P.S. Molim Tragače da nakon što pročitaju knjigu napišu svoj komnetar o njoj… ono, jel’ vam se svidjela ili nije i zašto je, a zašto nije…

Oglasi

13 misli o “TAJNI ŽIVOT MARTE GRIGOR

 1. Koliko poznajem štur opus Ivane Guljašević od dvije knjige koje su mi bile prije nekih 3 godine omiljene …Jednostavno mi je jako lijepo ,a opet začuđujuće što se odlučila uhvatiti za netipičnu teme kod tinejdžerskih romana.Tema i originalnost su jako dobre,ali knjiga u cjelini …to još ne znam…Moram pročitati😉

   1. Iskreno, jako me veseli što ste se nekako vratili u spisateljske vode i što ste izdali novu knjigu nakon dužeg vremenskog perioda.Još više mr veseli što su dvije nove knjige pred vratima i što ćemo ih uskoro moći gutati.😉Voljela bih da na ovom blogu možemo razgovarati sa više naših autora o njihovim djelima .Jednostavno da upoznamo njihov život i spisateljski posao .

  1. Ne znam na koju knjigu misliš, pa ne mogu pomoći…
   Bitno je da te knjiga privukla :). To ja stavljam posebni tinejdžomagnet u nju, hihihi
   Šalim se. Hvala na čitanju 🙂

     1. Moguće! Nisam pažljivo pročitala Lorilaurin komentar, pa sam pogrešno protumačila i zato dala krivi odgovor jer nije nikako mislila na Ivaninu knjigu o Marti. Pouka – pažljivo čitajte! 😉

 2. Mi Gutači iz Bjelovarske knjižnice imali smo ovu knjigu na današnjoj raspravi. Knjiga nam se jako svidjela. Inače volimo književni opus i stil pisanja Ivane Guljašević. Današnju rapravu vodio je Nikola (kojemu su svi likovi simpatični 🙂 )Ilustracije su jako lijepe i sjetili smo se i nekih crtića iz djetinjstva koje je ilustrirala Ivana Guljašević (kao npr. Danica). Također su mnogi od nas čitali Čarapojedca. Jednom smo prilikom imali i virtualni književni susret s autoricom ovdje na blogu. Tema rasprave se kretala oko njene knjige “Moja slavna prijateljica”.

  Neka pitanja za autoricu:
  Kako ste došli na ideju za pisanje ove knjige?
  Što se dogodilo s nastavkom? Zašto nije objavljen? Kada će biti objavljen?
  Koliko je dugo trajalo pisanje knjige?

  1. Dragi Gutači,

   knjiga je nastala u stvari na nagovor jedne izdavačke kuće koja je “naručila” od mene da napišem nešto za tu dob, da bude u nastavcima, ali opet svaka za sebe, žanrovska…Na meni je bilo da smislim. I tako sam smislila Martu Grigor. Činilo mi se zgodno povezati dvije životne dobi u jednu zajedničku avanturu.
   Dobro ste primijetili da bi mogla imati nastavak. I ima ga. Barem jedan 😉 kojeg sam smislila.
   Dotična izdavačka kuća se u međuvremenu transformirala, preuzeo ju je netko drugi i ova cijela ideja se pogubila u tranziciji i tako se i ovaj roman smjestio u Igubuki.
   Kad će biti nastavak? Kad ga napišem. Sad izlazi jedan drugi roman koji se zove DRUGAČIJA, a onda vjerojatno na red stiže drugi nastavak Marte Grigor. Podnaslov zasad neću otkrivati 🙂
   Koliko mi treba vremena za roman? To je teško reći jer ja uvijek pišem romane u glavi, a onda ih stavljam na papir. To je glupo, naporno i krajnje iscrpljujuće, ali tako funkcioniram i tu ne mogu baš ništa.
   Nadam se da će vam se i Drugačija svidjeti :))

   Veliki pozdrav Gutačima, gutajte i dalje :))
   Velika pusa
   Ivana

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s