Tko ne bi želio dotaknuti nebo!

Kad ti se putuje, a ne možeš putovati, onda u knjižnicu dovedeš putopisca da priča o svojem putovanju. 🙂

Tako je jučer u mojoj maloj knjižnici gostovao hrvatski putopisac i pustolov, planinar i pripovjedač – Matej Perkov.

Matej se već dugo bavi planinarenjem, a napisao je i dvije knjige. U svojim predavanjima, kojima je već obišao mnoge knjižnice, nastoji ljudima prenijeti svoju strast prema putovanjima i planinarenju. Njegove dogodovštine s ekspedicija, u kojima kreće od razine mora do najviših vrhova, užitak je slušati. O njima se može čitati u knjizi Želim dotaknuti nebo.

No, kako smo mi ovaj mjesec proglasili mjesecom dječje knjige, tako smo i Mateja Perkova ispitali o knjigama za djecu koje voli i kojih se sjeća iz djetinjstva.

Kad je Matej bio mali fotografirali su ga s jednom malom slikovnicom Lumpi i njegovi prijatelji. Bila je to slikovnica o psićima. Iako se on sam te slikovnice ne sjeća, ta je fotografija jedna od posebno dragih obiteljskih uspomena.

U djetinjstvu je Matej puno čitao pa k’o iz topa nabraja svoje najdraže pisce za djecu i naslove koje je volio čitati – Ivan Kušan, Zvonimir Milčec, Pipi duga čarapa i serijal Pet prijatelja. Jeste li ih čitali?

Kaže nam Matej da zna da za djecu baš i nema puno putopisnih knjiga i slikovnica, ali ne znamo jesmo li ga možda zainteresirali da on jednu napiše. U međuvremenu on planira novo putovanje. Još jednu ekspediciju od mora do vrha. I mi bismo odmah pošli s njim, pa tko ne bi želio dotaknuti nebo!

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s