Kasnim… Na putovanje

Ovih dana stalno kasnim. Kasnim zato jer imam puno posla. Ali da si budemo iskreni, ja uvijek imam puno posla. I dok nemam puno posla nekako ga  iščarobiram, nenamjerno i neplanirano i onda se čudim zašto imam toliko posla. Tako vam je to u mojoj maloj knjižnici.

Tako je i ovoga travnja, mjeseca kad slavimo Međunarodni dan dječje knjige i rođendan kampanje Čitaj mi!. Mjesec kad smo zaključili da u toj proslavi trebaju sudjelovati sva, baš sva, djeca iz našeg malog mjesta.

I tako sada imamo pričaonice, radionice i druženja: s 4 vrtičke skupine, 3 područna razredna odjela, jednim prvašićima, Udrugama Latice i Mali princ, grupom predškolaca koji inače dolaze na naše pričaonice i grupom njihovih plišanaca. Ne šalim se za plišance, vidi kako je bilo napeto prošle godine.

 

I zato kasnim, s ovim postom, i još 15 tisuća drugih važnih stvari s kojima se ne bi trebalo kasniti. Primjerice, kasnim zubaru već tri i pol godine. Ne šalim se. I zubi su mi se već nakrivili (ovaj put ne prilažem sliku jer ste mi simpatični i ne želim vam pokvariti ručak).

Uvijek dok kasnim, razmišljam o tome koliko ubrzanim tempom živimo (znam, sad zvučim kao stara baka). Razmišljam o tome kako bismo više vremena trebali imati ne samo za obaviti sve svoje poslove, nego i za čitanje, odmaranje, zezanje, igranje… I putovanja. Putovanja su posebna vrsta pustolovima o kojim zadnjih godina samo čitam. Zapravo, posljednjih nekoliko godina knjige o putovanjima su pravi hit. Objavljuje se sve više putopisa i ljudi ih u knjižnicima sve više traže. Zato jer ne stignemo putovati, čitamo o putovanjima. A dok malo promislite, svako je čitanje zapravo putovanje.

Tragači, koja su vaša najdraža mjesta na koja ste putovali?
Izvan korica i unutar njih!
Oglasi

3 misli o “Kasnim… Na putovanje

  1. Najdraža putovanja su mi ona po Hrvatskoj! Kazalište u koje idem mi je pružilo da vidim neka dosta udaljena mjesta od mog rodnog grada i to mi je jako zanimljivo.Definitivno, mjesto koje ću zauvijek pamtiti su grad Kaštela koji se sastoji od sedam Kaštela. Najdraži su mi Stari i Kambelovac. Dojmio mi se i Ogulin. Veselim se putovanju u susjednu Srbiju i u neke dalmatinske gradove. Što se tiče putovanja po gradovima…Hmmm ne znam baš, u zadnje vrijeme ne čitam knjige o putovanjima.Preporuke za neku dobru?

  2. Ovih dana usmjerili smo svi pogled prema nebu, a ja ću ti preporučiti knjigu koja će tvoj pogled usmjeriti u suprotnom smjeru… u podzemlje. Radi se o knjizi “Grad svjetla” Jeannea DuPraua. Knjiga govori isto o jednom putovanju, ali nije putopisnog tipa, već prava pustolovna.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s