Topla preporuka za hladne dane: Svjetlo koje se ne gasi

“U svojim kasnijim danima često sam se pitao odakle mi taj čudan osjećaj da u mom djetinjstvu nije bilo mraka. I došao sam do zaključka da je to zato jer sam kao dijete bio okružen ljudima koji su voljeli mene i koje sam volio ja. To je bilo svjetlo koje se poslije u mom životu nikad više nije ugasilo.”        

Božidar Prosenjak

“Svjetlost koja se ne gasi” zbirka je Božidara Prosenjaka koja sadrži autobiografske tekstove ispričane jednostavnim i razumljivim rečenicama, a čitajući imamo osjećaj da nam netko pripovijeda te nas to nosi u neki drugi, bolji svijet. 

Zbirka je namijenjena djeci, ali i odraslima, a svojom vještinom pisanja Prosenjak će zadovoljiti i onog najzahtjevnijeg čitatelja. Priče u zbirci žele prenijeti poruku da je svijet zapravo dobar i prožet smislom, a život vrijedan truda.

Događaji u pričama ove zbirke međusobno se preklapaju, stapaju i privlače te nam kao takve pomažu u teškim trenucima svojom jasnoćom, ali i prenesenim značenjem, metaforama i prispodobama.

Svim malim čitačima koji se zateknu namjerno ili slučajno na ovom blogu, toplo preporučam da pročita ovu zbirku kako bi bolje objasnili svijet sebi, ali i drugima.

 

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s