VLADIMIR I MATILDA

Za današnju preporuku Tragačima odabrala sam roman Milane Vuković Runjić Vladimir i Matilda. Prvi je to njezin roman koji je namijenila mladoj čitateljskoj publici. U stvaranju sadržaja romana sudjelovala je i Milanina kćerkica, pa je roman to zanimljiviji.

Na početku romana upoznajemo neobičnu obitelj, zelenog čarobnjaka Vladimira i njegovu zelenokosu kćerkicu vilu Matildu. Iako neobični po svom izgledu oni žive sasvim običnu svakodnevicu poput većine nas… pospremaju, kuhaju, peku torte i kolače, čiste, uče, čitaju, igraju igrice, idu u kino… Iako čarobnjačkih moći, tata Vladimir želi svoju kćerku odgojiti uobičajenim odgojnim metodama poput svih roditelja. No, često bude u napasti da dohvati svoj čarobnjački štapić i problem riješi s pomoću čarolije, u tren oka, ali znajući kako to nije dobro za Matildu, uspije se othrvati toj napasti. Mamu je začarao zli čarobnjak Mor, nakon čega je otišla  živjeti u duboku mračnu šumu te zaboravila da ima muža i dijete.

U romanu se nižu dogodovštine iz njihove svakodnevice, a najnapetiji dio je kada tata Vladimir odlazi osloboditi začaranu ženu od moćnog čarobnjaka Mora.

Vjetropirka iz Knjižnice

 

 

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s