Borba za život

Heej Tragači! Danas za vas imam jednu posebnu knjigu, koja nosi naslov današnjeg posta.

Borba za život je knjiga kojoj je život podarila Marina Kljajo-Radić, spisateljica koju sam prvi put susrela, ali me svojim načinom pisanja, svojom vjerom u Boga oduševila i napisala je knjigu koja ima posebnu poruku, knjigu koja ima biblijsku usporedbu, usporedbu sa Davidom i Golijatom.

Knjige s religijskom tematikom uvijek u ljudsku svijest unesu malo promišljanja i malo zahvale za život. Sretna sam što je ova knjiga zapala pod moju ruku baš u ove božićne dane kada su takve knjige zaista dar iz kojih možemo učiti o zahvalnosti na zdravlju, prijateljima i obitelji. Nije ovo knjiga koja je u potpunosti religijska, ali ima elemente koji pokazuju snažnu i nerastavljivu vjeru.

Teta Branka me ugodno dočekala s osmijehom na licu kada sam ušla u bjelovarsku knjižnicu, točnije Dječji odjel. Rekla sam joj kako želim čitati i čitati, ali da nisam sigurna što još uvijek želim progutati. Ona mi je pružila ovu knjigu, te mi kratko prepričala sadržaj, naravno ne otkrivši mi kraj. Sama tema me oduševila i znala sam da će ova knjiga biti savršena. Pa želite li čuti što me to tako oduševilo? Idemo !

Knjiga je napisana iz perspektive majke Vjere i malene kćerkice Anđele. Majka je već duže vrijeme maštala o jednoj maloj, slatkoj djevojčici koju će paziti, maziti i držati u naručju, iako je već imala djecu. I znate što? Želja joj se ostvarila. Bog je odigrao veliku ulogu u ostvarenju majčinog sna. Svi su bili veseli i jako, jako sretni što će dobiti novu članicu obitelji, ali u životu nije sve savršeno. Djevojčici Anđeli se također, ostvarila želja što će napokon osjetiti tu majčinu ljubav i što će se iz nebeskog vrta preseliti na zemlju, no nakon te silne sreće majka je saznala da će se njezina mala djevojčica roditi sa poteškoćama i oštećenjima, s Downovnim sindromom. I majka i Anđela su se osjećale tužno, svi su bili protiv njih, osim Boga i vjere… Što napraviti kada ti svi okrenu leđa, kada ti svi nabijaju na nos što je tvoje dijete bolesno, a ti nisi kriv, što napraviti kada i liječnici žele ubiti tvoje dijete, što napraviti kada ti govore da je tvoje zdravstveno stanje u velikoj opsanosti?  To su bila Anđelina i majčina pitanja, patnje i nedoumice. Jesu li ih uspijele pobjediti? Što mislite? Jesu li uspjele pobijediti bitku i dobiti borbu za život? Izvucite poruku iz ove knjige i nosite je sa sobom u život, te ga nemojte shvaćati tako olako, jer vrlo ga brzo možemo izgubiti. Svaki korak, svaka riječ ili svaki zagrljaj nosite kao posljedni, jer što ako nestane vode u kojoj možemo plivati? To najbolje zna Anđela.

Moj topli savjet vam je da odete u knjižnicu i potražite odgovor na 106 stranica knjige. Vidimo se uskoro, želima Vam sve najbolje za blagdane  i u novoj godini. I naravno, puno pročitanih knjiga!

VAŠA KNJIŠKA MEGI 🙂

Oglasi

2 thoughts on “Borba za život

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s