Čari darivanja

Dragi Tragači,

zakoračili smo u prosinac, posljednji mjesec u godini. Za mene je taj mjesec oduvijek bio mjesec mira i darivanja – u njemu se nastojim odmaknuti od svakodnevnih briga i obveza i posvetiti se isključivo druženju s članovima obitelji i bliskim prijateljima te za svakog od njih napraviti neko djelo za koje znam da će im puno značiti. To je ona čar darivanja, na koju kroz godinu uz svoje obveze ponekad zaboravimo.

A kada sam danas tražila ideju za novi post na blogu, nekako me je najviše privlačila ideja da preporučim nešto što bi  bilo oblik dara za Vas i Vaše najmilije upakirano u dobru zabavu, igru, maštu… I nadam se da sam uspjela pronaći nešto na tome tragu. 😉

Riječ je o svojevrsnoj knjizi, a mogli bismo čak reći i društvenoj igri pod nazivom „Pričosvijet: otključajte vrata mašte“, kao i njegovom nastavku „Pričosvijet 2: putovanja i pustolovine“ autora Johna i Caitlin Matthews.

Slikovni rezultat za pričosvijet  Slikovni rezultat za pričosvijet

Pričosvijet se sastoji od 40 karata različitih likova, predmeta i mjesta, a služe kako bi Vas nadahnule za pripovijedanje vlastitih priča. Pričanje priča potiče maštu, razvija intelekt i emocionalnost. Čar ove igre je što igra nikada ne prestaje, uvijek možete iznova pričati priče, dovoljno je samo upotrijebiti svoju maštu. Još bolja stvar ove igre je da u njoj mogu sudjelovati gotovo svi – i mali i veliki. Okupite svoje najmilije, podučite ih kako se igra ova igra, prepustite se mašti i međusobno si darujte  vrijeme provedeno u zabavi, igri, smijehu, i pričanju najboljih priča koje su ikada čuli. 😉

*fotografije preuzete s linkova: http://www.mvinfo.hr/knjiga/6556/pricosvijet-otkljucajte-vrata-maste (slika lijevo) i https://planetopija.hr/kategorija/djecja-knjiga/pricosvijet-2 (slika desno)

 

 

Oglasi

2 thoughts on “Čari darivanja

  1. Neke knjige ,osim lektire i udžbenika iz svih mogućih predmeta, sedmi razred nisam se primila od ljeta,u knjižnici nisam bila već dobra 4 mjeseca,mama je posuđivala knjige…Tako da ljudeki trebam preporuke ….Neke dobre! Pišite dolje! Fali mi knjiško društvo,trebam odmor od škole i veliku količinu čitanja!

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s