Nešto si razmišljam…

I tako, završio je još jedan Mjesec hrvatske knjige. Manifestacija kojom se promiče važnost i vrijednost knjige i čitanja… Navelo me to na razmišljanje o hrvatskim piscima za djecu. Da me netko pita čije su mi knjige najdraže, već imam spreman odgovor jer jaaako volim sve što je napisala Nada Iveljić. Od djetinjstva u srcu nosim divnu uspomenu zvanu Konjić sa zlatnim sedlom. Danas rijetko koje dijete pročita ovaj roman jer više nije u lektiri i nema novog izdanja, nego samo ono staro sa već požutjelim listovima, ali to je velika šteta jer Nada Iveljić piše tako čarobno i lijepo

Svake jeseni obavezno nekome (djeci iz susjedstva, mlađim rođacima, novostečenoj prijateljici 😉 ) pročitam njenu pričicu Kapica za ježa koja je objavljena kao krasno ilustrirana slikovnica.  Uskoro će Advent pa ću sa zadovoljstvom ponovno pročitati njenu Božićnu bajku. I tako se uvijek iznova vraćam djelima Nade Iveljić jer volim toplinu koja zrači iz njenog stila pisanja. Utople me njene priče baš kao čaj u jesen ili šal zimi 🙂 .

 

Svakome tko me pita za dobru pustolovnu priču preporučim roman Oblaci nad rijekom, a onome tko je raspoložen za toplu obiteljsku priču od srca preporučujem Bakino srce

Mislim, volim ja čitati i druge hrvatske dječje pisce,  ali Nada Iveljić mi je ipak najdraža! 🙂

 

Imate li i vi najdražeg hrvatskog pisca?

Oglasi

About Gradska knjižnica Zadar

www.gkzd.hr Gradska knjižnica Zadar središnja je zadarska posudbena narodna knjižnica, središte mreže zadarskih Knjižnica, ali i središte lokalne zajednice zbog velikog broja događanja koje prihvaća, pomaže ili samostalno organizira.

One thought on “Nešto si razmišljam…

  1. U zadnje vrijeme ne čitam baš knjige hrvatskih autora. Ali definitivno postoje oni koji su mi obilježili djetinjstvo. A to su Ivan Kušan, Zlatko Krilić, Anto Gardaš i Pavao Pavličić. Većina njihovih knjiga ima u sebi dozu misterije koju sam jako voljela, a volim i danas. Imam neke njihove knjige doma i često ih rado prelistavam da obnovim znanje. Prije sam ih sve znala napamet! :mrgreen:

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s