Vanda

Evo preporuke drage naše volonterke Petre koja je pročitala gotovo svaku knjigu koja se nalazila na polici Dječjeg odjela u vrijeme kad je polazila osnovnu školu! 🙂

Dragi Tragači,

evo još jedne izvrsne knjige koju bi svakako trebali pročitati. Radi se o knjizi  Silvije Šesto Stipančić, a  tinejdžerica o kojoj priča ova knjiga suočava se s pubertetom i nevoljama koje ju zadese zbog nepromišljenosti i uzbudljive svakodnevice.

Vanda je  trinaestogodišnjakinja koja sve više sebe dovodi u probleme, čega je i svjesna no umjesto da nađe rješenje sama, probleme joj rješava njezina kućna pomoćnica Zlata, ujedno i najvažniji lik koji je sve samo ne obična kućna pomoćnica koja se brine o kućanskim poslovima. Radnja prati osobne misli svih ukućana,  pisane formom dnevnika.  To su, osim Vande i Zlate, mama Jagoda, otac Marko, baka, mlađi brat Mislav, Vandin prijatelj Igor, instruktor iz matematike i fizike Berislava,  prijateljica Ljerka, pa čak i pas Farni. Slika života Vandine obitelji postupno pred svakog od vas stavlja izazove s kojima se tinejdžerice susreću. Na Vama je dragi čitatelji, da shvatite što je dobro, a što nije  i  naravno da  otkrijete rasplet priče. slika18484)

Je li zaista Vanda našla rješenja za svoje pubertetske probleme i kako joj je to uspjelo,svakako pročitajte i napišite što biste vi promijenili u priči i mislite li je li ovaj knjiga poučna i zašto .

Pozdrav od knjižničarke_Miffy i Petre!

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s