Knjiga od 10 riječi

Pozdrav Tragači,

Zadovoljstvo mi je što Vam mogu predstaviti ljubitelje knjiga koji su se okupili u čitateljskom klubu „Knjiga od 10 riječi“. Čitateljski klub osnovan je u OŠ Siniše Glavaševića u Vukovar, na inicijativu profesorice hrvatskog jezika i povijesti, Branimire Braun. Susreti kluba se organiziraju u školskoj knjižnici u suradnji s knjižničarkom Biljanom Krnjajić. Čitateljski klub okuplja učenike od 5. do 8. razreda osnovne škole Siniše Glavaševića. 

Čitateljski klubovi uvijek imaju zanimljive i maštovite nazive te me zanimalo što je bio motiv za smišljanje ovoga naziva. Članovi kluba objasnili su mi kako je njih 10 koji dolaze na susrete te su odlučili čitateljskom klubu dati ime „Knjiga od 10 riječi“.

Bila sam sretna što su me ugostili na jednom od svojih susreta i pružili mi priliku da budem moderator rasprave o knjizi „Bijeli klaun“, Damira Miloša, jer osnovna škola Siniše Glavaševića uključena je u nacionalni kviz „Čitanjem do zvijezda“. U ugodnom druženju uz grickalice i čaj razgovarali smo o različitosti u današnjem svijetu i kako je to biti različit ili lišen jednog od osjetila, o ljudima i njihovim navikama, činjenici da se smiju iz navike, a ustvari su tužni, te jako malo pozornosti obraćaju na duševni život jer su usredotočeni samo na posao kao sredstvo održavanja života.

dscn5673

dscn5671

Jako se veselim sljedećem druženju kada ćemo razgovarati o knjizi „Zaboravljeni sin“, Mire Gavran koja me oduševila. Ukoliko niste pročitali tu knjigu preporučujem Vam da je potražite u svojim knjižnicama.    

MaryTheBookFairy

Jedna misao o “Knjiga od 10 riječi

  1. Drago mi je čuti što imate čitateljski klub u školskoj knjižnici. Mislim da bi takvih trebalo biti više. Zanimljiv naziv kluba, moram priznati. Želim vam puno pročitanih knjiga i zajedničkih druženja! A što se Mire Gavrana tiče, Zaboravljeni sin mi je najbolja njegova…i ja preporučam 🙂

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s