One misle da smo male

U susretu s Julijanom Matanović saznali smo o neobičnom načinu na koji je ova knjiga nastala. Naime, Anka Dorić, koja je po struci liječnica u nekoliko je navrata predlagala Julijani da zajedno napišu dječju knjigu u kojoj bi se obradila upravo tema bolesti. Julijana Matanović, kako sama kaže ne voli puno o bolestima. Ni govoriti ni pisati. Zbog toga se tek nakon podosta vremena odvažila na ovaj korak.

„Odrasli su ponekad kukavice. Pogotovo kad s djecom treba razgovarati o neugodnim temama. Ova knjiga u takvoj situaciji može roditeljima pomoći da razgovor pokrenu.“ – rekla nam je Julijana Matanović

one-misle-da-smo-male_omot_4_izdanje

Ako dosad niste znali, knjiga govori o infekciji HPVom i bolesti koja se iz takve infekcije može razviti.

Knjiga je zbog toga i stručno-medicinska priča i književno djelo, roman o ženskim likovima čije životne puteve presjeca bolest. Matija je djevojka koja slučajno saznaje da joj je majka bolesna i kroz njene pokušaje da sazna više o bolesti koja je dodirnula njezin život i mi saznajemo više.

Jeste li se već susreli s ovom knjigom? Ili čitali neku sličnu?

 

2 thoughts on “One misle da smo male

  1. Čitala sam ovu knjigu jako davno. Mislim da sam ju dobila za 10. rođendan. Čitala sam još neke knjige o bolestima kao što su: Lola Rose (koja između ostalog govori o bolesti), Greška u našim zvijezdama, Prije tebe i još neke, ne mogu se svih sjetiti. Jako me zanima ta tematika iako te knjige uvijek završe tužno.

Odgovori

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s