One misle da smo male

U susretu s Julijanom Matanović saznali smo o neobičnom načinu na koji je ova knjiga nastala. Naime, Anka Dorić, koja je po struci liječnica u nekoliko je navrata predlagala Julijani da zajedno napišu dječju knjigu u kojoj bi se obradila upravo tema bolesti. Julijana Matanović, kako sama kaže ne voli puno o bolestima. Ni govoriti ni pisati. Zbog toga se tek nakon podosta vremena odvažila na ovaj korak.

„Odrasli su ponekad kukavice. Pogotovo kad s djecom treba razgovarati o neugodnim temama. Ova knjiga u takvoj situaciji može roditeljima pomoći da razgovor pokrenu.“ – rekla nam je Julijana Matanović

one-misle-da-smo-male_omot_4_izdanje

Ako dosad niste znali, knjiga govori o infekciji HPVom i bolesti koja se iz takve infekcije može razviti.

Knjiga je zbog toga i stručno-medicinska priča i književno djelo, roman o ženskim likovima čije životne puteve presjeca bolest. Matija je djevojka koja slučajno saznaje da joj je majka bolesna i kroz njene pokušaje da sazna više o bolesti koja je dodirnula njezin život i mi saznajemo više.

Jeste li se već susreli s ovom knjigom? Ili čitali neku sličnu?

 

Oglasi

3 thoughts on “One misle da smo male

  1. Čitala sam ovu knjigu jako davno. Mislim da sam ju dobila za 10. rođendan. Čitala sam još neke knjige o bolestima kao što su: Lola Rose (koja između ostalog govori o bolesti), Greška u našim zvijezdama, Prije tebe i još neke, ne mogu se svih sjetiti. Jako me zanima ta tematika iako te knjige uvijek završe tužno.

  2. Kupila sam baš tu knjigu na ovogodišnjem Interliberu . Jako je dobra i ima dobru tematiku o kojoj ne piše baš svaki pisac.Možda,zbog straha publike i komentara,ali svakako mislim da bih se trebale pisti sve češće knjige sa ovakvom tematikom.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s