Olimpijada čitanja 2016.

Dragi Tragači, željela bih vas obavijestiti o jednom super,cool projektu koji je knjižnica u Koprivnici provela ovog ljeta!
Naime, radi se o Olimpijadi čitanja u kojoj su sudjelovali učenici 3.a, 3.b. i 3.d.razreda jedne koprivničke osnovne škole. Njima smo pripremili zabavno štivo baš kao stvoreno za slobodno vrijeme i razonodu. Prilikom vraćanja knjige, svatko je popunio odgovarajući upitnik te svojem razredu donio bod za pročitani roman. Učenici su  tako pročitali ukupno 181 knjigu. 🙂 Najčitaniji je bio roman  „Heidi: klasik za početnike“ Johanne Spyri, s ukupno 17 posudba, zatim roman „Baš sam hepi!“ Sanje Pilić te „Maša i ljeto“ iste autorice. Među najčitanijima bili su i naslovi „Timi Promašaj“, „Gregov dnevnik“, „Čarobnica Lili i tajna potonulog svijeta“, „Pustolovine Arna i Điđija“ i „Čokoladne godine.
Završna svečanost Olimpijade čitanja 2016. održana je na Međunarodni dan pismenosti, 8. rujna 2016. u školskoj knjižnici. Dodjeli priznanja prisustvovali su ponosni učenici 3. a, 3. b i 3.d razreda, njihove učiteljice, školska knjižničarka i predstavnice koprivničke knjižnice. Ovom prigodom učenici su primili zahvalnice za sudjelovanje u projektu, a najuspješniji razred dobio je i medalje za sjećanje na postignuti uspjeh.
Željeli smo sve podsjetiti da pojam knjige i čitanja nije vezan samo uz obaveznu lektiru, već da je itekako korisno, ali i zabavno čitati u slobodno vrijeme. Time ne samo da se potiče rad moždanih stanica, već učite i pravilno komunicirati i prenositi svoja znanja drugima.
.zavrsna-svecanost
Jeste li i vi možda sudjelovali u nekom sličnom projektu u vašoj školi ili knjižnici?
Čitamo se drugi tjedan, a onda slijedi jedna književna preporuka! Bok!
Oglasi

2 thoughts on “Olimpijada čitanja 2016.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s