Čitateljski klub „KLJUČ ČITANJA“

Hej Tragači,

kljuc-preporuke-sisakpredstavljamo vam novi čitateljski klub KLJUČ ČITANJA iz Narodne knjižnice i čitaonice “Vlado Gotovac” Sisak. Namijenjen je svim knjigoljupcima osnovnoškolskog uzrasta.

kljuc-sisakOsnovan je u žaru ljeta 1. srpnja 2016. kada se u Dječjem odjelu sisačke knjižnice na poziv knjižničarki Ive i Nataše  okupila grupa zaljubljenika u knjige i čitanje. Tajnim glasanjem odabrali su naziv kluba KLJUČ ČITANJA.

Kako i priliči čitateljskom klubu članovi su dobili članske čitateljske dnevnike te iz „Ljetnog šešira“ odabrali preporuku za čitanje.

kljuc-iskaznicekljuc-sisak-ljetni-sesir

 

 

Tijekom ljenih druženja pisale su se prepruke za čitanje, čitalo naglas, ilustriralo, improviziralo, dramatiziralo i igralo, a sve s ciljem populariziranja čitanja među vršnjacima.

kljuc-igre-sisakkljuc-sisak-citanje-naglaskljuc-sisak-preporuka

kljuc-knjizni-casting-sisakIzdvajamo “Book casting” zanimljiv način privlačenja pažnje za knjige. Svaki član Kluba je s police izabrao knjigu koju do sada nije čitao. Potom su ih ocjenjivali prema odabranim kriterijima kao što su izgled naslovnice, opremljenost knjige, i sl. Knjige s najvišom ocjenom trebali su pročitati do sljedećeg susreta. Baš nas zanima je su li knjige i nakon čitanja zadržale istu ocjenu 😉 .

Zajedno su posjetili Tragače, a neki su se već prijavili i aktivno sudjeluju u stvaranju sadržaja na nama najdražem blogu na svijetu 🙂 .

S obzirom na veliki interes za KLJUČ ČITANJA, druženja ljetnog čitateljskog kluba nastavit će se i u nadolazećim jesenskim mjesecima pri čemu će svako druženje biti određeno jedinstvenom temom.

kljuc-sisak-kraj Želimo Ključu čitanja puno zabavnih susreta i dobrih pročitanih knjiga, a nadamo se da ćete neke od njih predstaviti i na Tragačima.

 

4 misli o “Čitateljski klub „KLJUČ ČITANJA“

  1. Drago mi je da postoje takvi klubovi za poticanje čitanja jer je ljubitelja knjiga nažalost danas sve manje. A i izuzetno je dobro poticanje djece na čitanje. Mi u Bjelovaru imamo Gutače knjiga koji opstaju već jako dugo. Imamo i puno novih članova, onih nešto mlađih, koji imaju jako zrela razmišljanja i koji jako uživaju u knjigama. Mi se odlično zabavljamo i dobri smo prijatelji. Čitateljskom klubu Ključ čitanja također želim puno zabave, puno puno pročitanih knjiga i još puno godina! Pusica :*

  2. U potpunosti se slažem sa Zvaks.Ja sam jedna od članica Gutača knjiga u Bjelovaru.I mogu vam reći da je predivno biti dio nečega takvoga kao što su Gutači knjiga , A još ako se radi o knjigama sva sam obasjana srećom i radosti 😀😁😂 Puno pozdrava Sisku od bjelovarske gutačice knjiga*****

  3. Drage moje Gutačice knjiga i Tragačice, baš ste lijepo napisale svoje komentare. Vaše riječi su me dirnule i dale poticaj da nastavimo s okupljanjem zaljubljenika knjiga i čitanja u knjižnici. Pridružujem se dobrim željama Ključu čitanja. 🙂

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s