Luđaci i bezveznjaci

Bok svima!

Evo jedne, za nekoga možda lude, a nekom skroz bezvezne preporuke.  🙂 Uglavnom, radi se o jednom totalno cool i duhovitom, ali u nekim trenucima i šokantnom romanu za mlade iz pera poznatog švedskog pisca Ulfa Starka. Naša Junakinja je smotana Simone koja ima još smotaniju mamu koja ju jaaaako nervira. Nakon proslave njenog 12. rođendana one selludaci_bezveznjaci_velika.(1)e u drugi grad zbog maminog dečka Yngvea. Simone zbog protesta i razočaranja odlučiti skratiti kosu, a nakon što učiteljica pomisli da je dečko, uživi se u tu ulogu i nikome ne okrije istinu. Nesretna je i zbog psa Kilroja kojeg su zaboravile tijekom selibe, djeda koji je pobjegao iz staračkog doma, počinje se zaljubljivati u Isaka koji misli da je ona dečko, često upada u nevolje, ne uvijek svojom krivnjom…

Saznajte tko Simone uči najvećim životnim mudrostima te joj objašnjava tko su zapravo luđaci i bezveznjaci, hoće li pronaći isti jezik sa članovima svoje obitelji i što će se dogoditi i uzrokovati otkrivanje njene tajne pred Isakom i prijateljima.

Roman je pisan još davne 1984.godine, ali su teme koje se isprepliću i danas aktualne. Sigurno ćete se pronaći u nekoj situaciji ili liku koji se pojavljuje! Javite dojmove, i totalno se otkačite ovih nekoliko dana prije početka školske godine. Pozdrav!

Oglasi

One thought on “Luđaci i bezveznjaci

  1. Knjiga o problemima koji mnoge tinejdžere muče i danas. Na prvi pogled na naslovnicu pomislila sam da sam ju prerasla, no možemo li zaista prerasti knjige? Mislim da ću je posuditi, volim skandinavsku književnost, ma kakvog žanra ona bila.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s