Samo ne Ivy Pocket

Pažnju ovamo, dragi Tragači!

Prolazeći knjižnicom, naišla sam na ovu knjigu jako simpatične naslovnice. Ivy 2

U uvodnoj posveti piše: Mojoj kućepaziteljici, gospođi Cuttlefich, koju sam zakopala u vrtu. Priznajte, zvuči obećavajuće!

Idemo dalje. Hm, zatečena i zgrožena dvanaesetogodišnja služavka Ivy Pocket otkriva da ju je njezina gospodarica, vojvotkinja luda ko šlapa, napustila. Ivy je ostala sama u velikom gradu, u Parizu. No, ona je djevojka pustolovna duha. Smjela. Hrabra kao lavica. Nije ni čudo, jer Ivy je odrasla u sirotištu.

I što se dalje događalo s tom hrabrom sluškinjicom? Jedna predebela šenula baba, prebogata Engleskinja, povjerila joj je ogrlicu s dijamantom, sa Satnim draguljem! Zagledavši se u taj dragulj, Ivy je u njegovu središtu vidjela vrtlog sive maglice. Taj dragulj, kada on sam tako odluči, može pokazati slike iz prošlosti, sadašnjosti i budućnosti. Njegove vizije mogu oduševiti, ali i užasnuti. Ivy dobija zadatak odnijeti ogrlicu u London. 

Ubrzo nakon što ju napušta, Ivy saznaje da je debela Engleskinja ubijena. I tu počinje njezina pustolovina. Ivy isplovljava brodom za London, ususet neočekivanim avanturama. Budno čuva Satni dragulj koji joj se stvarno sviđa. Možda čak i malo previše…

Kako vam se čini? Zvuči li zanimljivo? Vjerujte mi, prava je ljetna poslastica. I zato požurite u knjižnicu… 🙂

 

 

Oglasi

4 thoughts on “Samo ne Ivy Pocket

  1. krivo ste napisali, nju je njena gospodarica napustila i onda ju je dječak pozvao da dođe vojvotkinji,a ne da ju je vojvotkinja napustila

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s