Družionica Tragača

Veeeeeliki pozdrav svima!

U koprivničkoj knjižnici održala se još jedna družionica Tragača, u kojoj je sudjelovalo čak 10-ero novih, potencijalnih članova našeg virtualnog čitateljskog bloga i baš smo sretni zbog toga. Nakon što se vesela ekipa međusobno upoznala, predstavila sam im naš blog i spomenula osnovna pravila ponašanja u virtualnom svijetu.

Nakon toga opustili smo se uz nekoliko zagonetki te zaigrali „book casting“ knjiga tijekom kojeg smo igrom eliminacije birali najdražu knjigu. Ovu igru možete zaigrati i sa svojim prijateljima u školi i izvan nje. Knjige se odabiru prema 4 kriterija: naslovu, naslovnici, sažetku i ulomku iz teksta. U prvom krugu, od npr. 12 ponuđenih, biraju se one koje vam se čine fora samo prema naslovu, pa dvije s najmanje glasova otpadaju, a ostale idu u sljedeći krug. U 2. krugu glasate za one sa super naslovnom stranom, pa preostale idu opet u novi krug. U trećem krugu slijedi čitanje sažetaka i na kraju, u 4.krugu kad je jako tijesno, čitaju se ulomci iz preostalih knjiga i odabire se najbolja knjiga.

Prema očekivanju, budućim Tragačima najviše se svidjela super zabavna knjiga Timi Promašaj:pogreške se događaju.  A knjiga koja je bila na drugom mjestu je Zagonetka zmajskih otoka, znanstvenofantastični roman za mlade. A sad vi malo provjerite što GOOGLE ima za reći o sadržaju ovih naslova. 🙂 Sigurno će vam se svidjeti barem jedna.

timi                                         zagonetka

Prije završetka druženja dobili su i letak Bingo za tragače. Letak vidite i ovdje, a može vam biti od pomoći kad birate sljedeću knjigu koju ćete posuditi. Dakle, krenite redom kojim želite i prema natuknici izaberite nešto u najbližoj knjižnici!

Capture

 

Uživajte s najmilijima ovo ljeto. I pijte puno vode! 😉

Bok!

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s