Brlog od zuba

Pozdrav tragači!

Ovaj mjesec započeli smo jednim važnim pitanjem – Što se dogodilo Zubić Vili? U gradu u kojem živi Alfie, dječak s trulim zubima djeca ostavljaju zube pod jastuk, a ujutro ih dočeka strašno neugodno iznenađenje: mrtav puž golać, živi pauk, stara čarapa za liječenje bradavica, šišmiševo krilo, divovska krasta nepoznatog podrijetla itd.  Došao je trenutak da odgovorimo na to pitanje.

GĐICA KORIJEN, DR. STOM I VJ.

Zla_Zubarica_-_naslovnica_mala

(Možete je vidjeti na fotografiji iznad. Ne izgleda kao vještica, ali izgled zna zavarati!)  

Gđica Korijen, sa svojim mačkom Očnjakom, također na fotografiji iznad, je došla u grad u kojem živi:

  • Alfi, dječak s trulim zubima (prikovan je za zubarsku stolicu na fotografiji),
  • njegov tata, koji je u kolicima,
  • Gabi, Alfijeva prijateljica za koju svima mora objašnjavati da mu NIJE cura,
  • Raj, prodavač novina i
  • Winnie, Alfijeva socijalna radnica.

Tu započinje ovaj urnebesno smiješni roman u kojem Winnie na mopedu nastoji uhvatiti Alfija u školi kako bi ga odvela kod zubarice, a pritom pregazi ravnatelja i profesoricu. U potjeru se uključi cijeli grad i na kraju Alfi završi kod zubarice koja mu izvadi sve zube. Nakon što je kod Raja nabavio lažno zubalo, Alfi kreće u razotkrivanje tajne zle zubarice. Potraga ga vodi do starog rudnika koji skriva katedralu od zuba. Alfi u katedrali završi zavezan okovima načinjenim od zuba, iznad kotla u kojem se kuha mamina specijalna zubna pasta.

Zastanimo na trenutak i raščistimo jednu stvar: Zla zubarica je ustvari Zla vještica, zato joj osim DR. STOM piše i VJ. koja je došla pokupiti sve dječje zube kako bi sebi sagradila brlog od zuba. Njezin mačak, Očnjak, ulazi u dječje sobe, skuplja zube i ostavlja strašne poklone, dok ga ona čeka ispred prozora na boci plina smijavca jer ona ne leti na metli kao sve druge vještice. Ona također hvata i Zubić Vile koje servira Očnjaku kao slasne zalogajčiće.

Ukoliko Vas je ovo sve uplašilo, moram Vam otkriti da knjiga ima sretan kraj jer Alfi, njegov tata, Gabi, Winnie i Raj pobjede gđicu Korijen i Očnjaka, a Alfi dobije nove savršene zube.

Za kraj savjetovala bih vam da posjećujte svoga zubara minimalno jednom godišnje. Ne bojte se odlaska zubaru i redovito perite zube. Ispod se nalazi slika koja vam prikazuje kako pravilno prati zube jer ukoliko budete vodili brigu o njima nikada neće postati kao Alfijevi i uvijek ćete imati savršen osmijeh.

MaryTheBookFairy

55757bcb-5088-4c5e-8c15-1191b0094cfb-zubi

Oglasi

7 thoughts on “Brlog od zuba

  1. Nažalost, čitala sam samo 3 njegove knjige (ima li ih još?) jer ih samo toliko i ima u u mojoj knjižnici: Bljakburger, Zla zubarica i Banditska bakica 🙂

  2. Ja sam pročitala Banditsku bakicu i uistinu mi se svidjela, a željela bih pročitati i Zlu zubaricu što zasigurno vrijedi pročitati.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s