Proslava “Međunarodnog dana dječje knjige” u našim knjižnicama

Na rođendan Hansa Christiana Andersena, 2.travnja, svake se godine obilježava Međunarodni dan dječje knjige. Cilj obilježavanja ovoga dana je spajanje djece i knjiga te poticanje ljubavi prema knjigama i razvijanje navike čitanja. Na ovome blogu upravo to radimo jer predstavljamo knjige, raspravljamo o knjigama i preporučujemo jedni drugima knjige koje su nas oduševile.

Ali, zašto ne bismo imali jedan dan u godini koji bismo posvetili samo dječjoj knjizi, koji bismo slavili kao rođendan svih dječjih knjiga?

Taj dan je 2.travnja. Na blogu su vam tete knjižničarke napisale koje su im Andersenove bajke najdraže, a sada ćemo vam pokazati kako smo proslavili Međunarodni dan dječje knjige u Gradskoj knjižnici Vukovar i Gradskoj knjižnici i čitaonici Vinkovci.

U Gradsku knjižnicu Vukovar došla su vrtićka djeca na radionicu „Jednom davno…“ . Djeca su tražila, gledala i birala knjige, zatim se ugodno smjestila i slušala bajke.

pic_07

12472662_1305768256106772_7110172445629345932_n

Kroz interaktivnu prezentaciju djeca su upoznala “Fantastična bića” koja susreću u bajkama – vile, divove, zmajeve, patuljke itd. i saznala zanimljivosti o njihovom načinu života.

pic_03

 

Jednako uzbudljivo bilo je i u Gradskoj knjižnici i čitaonici Vinkovci gdje smo, u suradnji sa Srednjom strukovnom školom Vinkovci, organizirali 2. noć s Andersenom. Dan uoči proslave, otvorili smo i izložbu radova na temu Andersenovih bajki u kojoj su sudjelovala vrtićka djeca te učenici osnovnih i srednjih škola. Među mnoštvom pristiglih izvrsnih, likovnih i literarnih radova, izabrani su najbolji te su im uručene prigodne nagrade.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Posjetile su nas i vile iz bajki koje su djeci, ali i odraslima, čitale najljepše Andersenove bajke…

IMG_2143

IMG_2145

IMG_2144

IMG_2156

Nakon toga smo likovima iz Andersenovih bajki podarili novo ruho…

IMG_2168 IMG_2169

a na kraju smo se osladili tortom “Mala sirena”. 😀

IMG_2170 IMG_2172

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s