Put, put, putujemoooo!

Ljeto je idealno vrijeme za putovanja. Putujemo s obitelji na more, k bakama i djedovima na selo, k tetama, ujacima, stričevima i strinama u drugo mjesto, putujemo na izlete u gorice, na jezera i rijeke… 

Možemo putovati i s knjigom u ruci! 🙂

Ima jedna knjiga u kojoj je glavni lik proputovao cijeli svijet u samo 80 dana i doživio brojne pustolovine. Znate o kojoj se knjizi radi, zar ne? 😉 Biste li i vi željeli doživjeti takvu ili sličnu pustolovinu?

Možemo putovati, a da se niti ne pomaknemo s mjesta. U tome nam svakako pomažu knjige i naša mašta. Sada upalite maštu, jer će nam ona biti sredstvo putovanja i krećemo na put oko svijeta.

Igrat ćemo ovako: polazna točka je zadana i to je mjesto u kojem živite u Hrvatskoj, a zatim svatko od vas planira svoj put kojim ćete kao i Fogg proputovati svijet. Putovanje opišite u komentaru.  Zapišite mjesta kroz koja putujete, možete pisati koje ste znamenitosti vidjeli, ljude koje ste upoznali, možda pustolovinu koju ste doživjeli. Bitno je da obiđete svijet i vratite se kući.

P.S. zemljopisni atlasi i globusi vam mogu biti od velike pomoći u ovoj igri kao i vodiči, putopisi i druge razne knjige!

slika preuzeta s: www.kolokanica.hr
slika preuzeta s: http://www.kolokanica.hr
Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s