Artemis Fowl

Bok, Tragači!

Znate li sve one knjige o junacima koji spašavaju svijet?

Ova knjiga malo je drugačija…

Napisao ju je Eoin Colfer, irski pisac rođen 14. svibnja 1965. godine. Uz nju, u mojoj knjižnici postoje još dvije knjige iz serijala o Artemisu Fowlu. To su Artemis Fowl: Arktički incident i Artemis Fowl: Vječni kod.

artemis 1         arktički     vječni kod

Sve slike preuzete su s: http://www.ekupi.hr

U ovoj knjizi glavni je lik vrhunski obrazovan, izrazito lukav dvanestogodišnji dječak. Njegov je otac, šef irske zločinačke organizacije, nakon posla s ruskom mafijom iznenada poginuo. Artemisova majka zbog tuge ne može voditi obiteljsko imanje pa zbog toga Artemis mora preuzeti svu odgovornost.

No to nije jedina stvar koju Artemis radi. Nakon puno istraživanja otkrio je da vilinski svijet stvarno postoji i uspio je doći do vilinske knjige čarolija. Nakon što je dešifrirao njihovo pismo, saznao je puno stvari o njima i njihovim običajima, ali i njihovim slabostima. Uz pomoć svog batlera Butlera i njegove rođakinje Juliette uspijeva zarobiti jednu vilu. Ali ta vila je Holly Short, pripadnica specijalne vilenjačke policijske postrojbe i njezin šef je pokušava vratiti. Ali Artemis je ne želi vratiti besplatno, on traži tonu zlata.

Ova knjiga mi se svidjela zato što povezuje bajke i sadašnjost: govori o vilinskom svijetu, ali i o modernoj tehnologiji kojom je Artemis uspio zarobiti vilu. Radnja se odvija brzo, zanimljiva je i smiješna.

Zato ovu knjigu preporučujem svima. 😀

Preporuku napisao: Tragač Petar 333

Oglasi

2 thoughts on “Artemis Fowl

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s