Za sve je kriv pubertet!!! Ili možda ne…

Pozdrav Tragači,

danas ću vam predstaviti jednu sasvim običnu djevojčicu, zove se Amy.

404929Amy ide u školu, ide na gimnastiku, druži se sa svojom najboljom prijateljicom Tash, u školi se od prvog razreda natječe s Jeanine za školske nagrade, za izbore u razredima i za uloge u školskim predstavama. Živi jednim sasvim običnim životom sve dok jednoga dana ne počne sanjati čudan san.

“Ležala je ispružena na leđima. Mogla je čuti slabe, poznate, ritmične zvukove, kao prigušeno bubnjanje , i oko sebe je mogla vidjeti bijelo… Bila je okružena staklom, debelim staklom…. Čula je novi zvuk, nekakvo pucketanje. I odjednom joj je bilo toplije, previše toplo. Vatra! Iza stakla gorjela je vatra. Pokušala se pomaknuti, ali njezino tijelo nije htjelo slušati mozak.”

Probudila se i dok je pila vode kroz prozor vidjela je čovjeka kako stoji ispred njezine kuće s fotoaparatom i fotografija je. Iako je mami ispričala što je vidjela ona joj nije povjerovala jer na ulici nije bilo nikoga u trenutku kada je provjerila, pa je i Amy posumnjala da je to možda umislila.

Nakon ovoga događaja uslijedili su i drugi još čudniji od ovoga. Tajanstveni fotograf se pojavio na ulazu u školu i fotografirao učenike, zatim se pojavio u gimnastičkoj dvorani i fotografirao dok je Amy s drugim djevojčicama vježbala. Njena mama se počela čudno ponašati, nije željela razgovarati o prošlosti, nije znala ništa o Amyinu rođenu, pa čak ni naziv bolnice u kojoj se rodila, te je izbjegavala razgovore o njezinom tati za kojeg je samo rekla da je poginuo prije nego što se ona rodila.

U njezinoj okolini su se počeli pojavljivati novi ljudi: novi zamijenik ravnatelja koji nije izgledao kao zamjenik ravnatelja i koji je bio na strani učenika, nova susjeda s crvenom raščupanom kosom koja je poznavala njenu mamu i tatu na koledžu.

Amyin život se također promijenio jer mogla je čuti bolje od drugih, mogla je savršeno izvesti sve gimnastičke  pokrete, čak i one koje nije prije uvježbavala, otkrila je da nikada nije otišla kod doktora jer u cijelom svom životu nikada nije bila bolesna i na njezinim leđima pojavila se crna mrlja u obliku polumjeseca.

Ovo je samo početak uzbudljive i zanimljive knjige autorice Marilyn Kaye, Amy, broj sedam. Što znači taj broj sedam?  I kako to da je Amy odjednom postala toliko dobra u svemu što radi? Njezina najbolja prijateljica za sve promjene krivi  pubertet…A je li u pitanju pubertet ili nešto drugo otkriti ćete ukoliko pročitate ovu knjigu. Zato trkom u knjižnicu po svoj primjeraka kako bismo zajedno otkrili koja je to Amyina tajna, ima li neko značanje polumijesec koji se pojavio na njezinim leđima i što uopće znači broj sedam. Ili je možda za sve kriv pubertet?

MaryTheBookFairy

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s