Patak-Tragač traži najbolju fotografiju

Pozdrav Tragači,

Znate li tko se rodio na današnji dan???

Hm… Možda netko od vaših roditelja, brat ili sestra, najbolji prijatelj, vaša simpatija… Možda netko od vas Tragači? Ako jeste,  želim vam sretan rođendan!
Mala pomoć u odgonetavanju tko je danas rođen. Palčica, Kraljevna na zrnu graška, Djevojčica sa žigicama, Postojani kositreni vojnik , Ružno pače i Mala sirena. Nemojte pomisliti da su se oni danas rodili, nego veliki um koji je smislio sve njih, oživio ih u svojoj mašti, prenio na papir i pustio ih u svijet da se družimo s njima već godinama.
Ukoliko još uvijek ne znate ime ili se ne možete sjetiti riječ je o HANSU CHRISTIANU ANDERSENU.
Na današnji datum davne 1805. godine rođen je ovaj autor koji nam je podario mnogobrojne bajke koje su nam roditelji čitali prije spavanja ili smo ih sami čitali.


Datum rođenja Hansa Christiana Andersena odabran je kao datum obilježavanja Međunarodnog dana dječje knjige koji se svake godine obilježava kako bi se ukazalo na važnost dječje knjige te potaknula i razvila ljubav prema knjizi i čitanju.
Dragi čitatelji, vi već imate jako razvijenu ljubav prema knjizi i čitanju, što je vidljivo iz našeg druženja, vaših komentara i preporuka knjiga tako da smo odlučili na današnji dan malo se zabaviti s vama i na kraju jednoga od vas i nagraditi, stoga pažljivo čitajte upute:
U vašim knjižnicama (Gradska knjižnica Rijeka, Gradska knjižnica i čitaonica Vinkovci, Gradska knjižnica Đurđevac, Narodna knjižnica Petar Preradović Bjelovar, Gradska knjižnica Vukovar) čeka vas lik Patka-Tragača koji možete posuditi i fotografirati se s njim u parku, u školi, u knjižnici, u svojoj sobi ili gdje vam padne na pamet, te nam poslati svoju najluđu fotografiju na mail tragaciblog@gmail.com

Također lik Patka-Tragača možete preuzeti s našeg bloga, isprintati te se fotografirati s njim.

  

Ovaj foto-natječaj otvoren je svima bez obzira jesu li prijavljeni na blog ili ne, tako da možete pozvati i svoje prijatelje da vam se pridruže u fotografiranju.

Fotografije možete slati do 20.4.2015.
Mi ćemo pažljivo pregledati sve fotografije i pobjednika proglasiti za Noć knjige 23.4.2015. godine.

Veselimo se vašim fotografijama i s nestrpljenjem ih očekujemo!!!

MaryTheBookFairy

Oglasi

4 thoughts on “Patak-Tragač traži najbolju fotografiju

 1. Ja sam prijavljena na blog preko tatinog maila. Ali dogodio se jedan mali problemčić tako da tatin mail više nije u uporabi. Tako da, mogu li ja to poslati s maminog malia(nemam svoj 😦 )
  P.S.
  Moram li napisati kraj fotke svoje ime?
  npr.:
  Lucyana
  FOTKA

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s