Konferencija životinja

Dragi Tragači,

I love horse je naša nova devetogodišnja Tragačica iz Rijeke. Prema odabranom nadimku lako je zaključiti što ona voli, zar ne? Osim što voli konje, voli i ostale životinje, i čitanje!!

Sve te ljubavi zajedno pronašla je u jednoj knjizi pa nam ju preporučuje. U toj knjizi životinje ne govore lijepo o odraslim ljudima. Primjerice, žirafac Leopold kaže: Strašno društvo! A moglo bi im biti tako dobro! Rone kao ribe, trče poput nas, plove kao patke, veru se kao divokoze, lete kao orlovi, i što postižu svim tim svojim vještinama?”. A lav Alois mu odgovara: “Vode ratove!”.konferencija

Evo što o knjizi kaže I love horse

Pročitala sam knjigu Konferencija životonja. Dok sam ju čitala, svaka stranica navodila je na iduću. To je jako dirljiva
priča o životinjama, ljudima i djeci. Radi se o zabrinutosti životnja za djecu jer ljudi vode ratove i ne znaju živjeti u miru.

“Meni je samo žao djece koju imaju”, rekao je slon Oskar i objesio uši.  “Tako draga djeca! A uvijek moraju sudjelovati u ratovima, i revolucijama, i štrajkovima, i onda odrasli još govore da su sve to činili samo zato da bi djeci jednog dana, kasnije, bilo bolje. Kakva bezobraština, zar ne?”.

Najdraži dio knjige mi je onaj kada životinje natjeraju ljude, zastupnike na Konferenciji, da potpišu ugovor da će:

  1. Svi granični stupovi biti srušeni, a sve straže raspuštene. Više nema granica.
  2. Vojske će biti ukinute, a sve vatreno i eksplozivno oružje bit će uništeno. Više nema ratova.
  3. Policija zadužena za održavanje reda bit će naoružana lukovima i strelicama. Ona mora osobito paziti da znanost i tehnika budu isključivo u službi mira. Nema više znanosti za ubijanje.
  4. Broj ureda, činovnika i ormara za spise bit će sveden na najmanju moguću mjeru. Uredi moraju služiti ljudima, a ne obratno.
  5. Najbolje plaćeni službenici bit će ubuduće učitelji. Odgojiti djecu tako da budu pravi ljudi, najviša je i najteža zadaća. Cilj pravoga odgoja treba biti: Nema više lijenosti srca!

vaša I love horse

 I, Tragači, mislite li da bi ova knjiga mogla biti zanimljiva?

Brinu li i vas ratovi u svijetu?

Mislite li da životinje osjećaju nesreću djece koja stradaju u ratovima? Mislite li da bi im željele pomoći?

Imate li kakvu ideju, kako bi životinje i djeca mogli zajedno popraviti svijet?

Oglasi

3 thoughts on “Konferencija životinja

  1. Jesi li sigurna, Emily, da životinje ne mogu natjerati ljude da se promijene? Ne misliš li možda da ljubav prema kućnom ljubimcu može ujecati na nekoga, da ga može učiniti boljim i nježnijim čovjekom? Što ostali Tragači misle?

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s