Željezni ispit

Sjećate li se svih onih priča o magiji, tako moćnoj i zamamnoj, i čarobnjacima koji njome s lakoćom upravljaju stvarajući sve što zamisle? E, pa zaboravite to! 😉
Ova knjiga, napisana udruženim snagama Holly Black i Cassandre Clare, vrsnim spisateljicama koje itekako poznaju fantastiku izeljezni_ispit fikciju, pokazat će vam da čarolija nije nimalo jednostavna i bezopasna kakvom se na prvi pogled čini. Koncentracija i kontrola su ono što svaki čarobnjak mora posjedovati, jer bez njih je izgubljen u svojoj moći, a posljedice su smrtonosne.
Vatra želi gorjeti. Voda želi teći. Zrak se želi uzdizati. Zemlja želi vezati. Kaos želi progutati.
Pod ovih pet glavnih magijskih načela, Callum Hunt, njegovi prijatelji Tamara i Aaron te još nekolicina izabrane djece počinju pohađati Magisterium, posebnu školu za čarobnjake u podzemnim špiljama Virginije, da bi naučili o moći koju posjeduju te kako ju kontrolirati, kako bi se mogli obraniti u nadolazećem Trećem magijskom ratu protiv Neprijatelja smrti. Koristeći se s četiri elementa, tragaju za onim posebnim čarobnjakom, Makarom, koji može ovladati i petim elementom-kaosom, te tako stvarati nešto ni iz čega, kao glavno oružje u ratu. Doživljavajući uspone i padove, stvarajući pogreške i učeći od istih, popraćeni brojnim izazovima, opasnostima ali i tajnama, Call, Tamara i Aaron od neznanaca postaju bliski prijatelji i pod vodstvom majstora Rufusa otkrivaju svoju moć, svoje sposobnosti, ali i svoju pravu prirodu. A ona postaje kobna za sve.
Željezni ispit samo je početak, najveći ispit tek dolazi…


Pomalo podsjećajući na opće poznatog Harrya Pottera i sve njegove avanture, ovaj zanimljiv trio nas vodi kroz nepoznati svijet, stvarajući novu sliku o dobru i zlu, prijateljstvu i odanosti, tjerajući na preispitivanje o tome jesu li stvari oko nas uistinu onakve kakvima ih mi vidimo. Knjiga će vas svojom duhovitošću (uz dašak i crnog humora) i kreativnošću privući na čitanje, ali i duboko razmišljanje, budeći želju za još. 
~ knjigu toplo preporučuje tragačica CoolPeace 😎
Oglasi

About Gradska knjižnica Zadar

www.gkzd.hr Gradska knjižnica Zadar središnja je zadarska posudbena narodna knjižnica, središte mreže zadarskih Knjižnica, ali i središte lokalne zajednice zbog velikog broja događanja koje prihvaća, pomaže ili samostalno organizira.

One thought on “Željezni ispit

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s