Adrijanin vrt – pobjednička preporuka

Književna preporuka tragačice Martine osvojila je najviše vaših bodova i time zaslužila poseban post. Martina je velika ljubiteljica književnosti. Većinu slobodnog vremena provodi s knjigom u ruci. Ponekad paralelno čita više knjiga, često se vraća štivu koje je već pročitala, voli miris starih knjiga, ali uzbudljive su joj i posve nove. Podjednako su joj drage ilustrirane knjige, primjerenije malima, i knjige za starije, važno da u njima pronalazi ljepotu riječi i misli. Možda su joj trunčicu draže knjige fantastike, ali cijeni i dobru realističnu prozu. Svakoj knjizi daje priliku da je osvoji. Između više desetaka knjiga za koje je htjela napisati preporuku odlučila se za knjigu hrvatske spisateljice Norme Šerment Adrijanin vrt.

Odabrala sam ovu knjigu jer je pomalo drugačija, pomalo neobična. Knjiga se odvija u dva vremena, godini 1937. i u sadašnjosti, a mjesto radnje je prekrasan otok Vis. Pripremite se za nezaboravnu pustolovinu u kojoj ćete upoznati Adrijane, vladarice mora i skakače, ljude koji mogu skakati iz jedne stvarnosti u drugu. Ovo je nezaboravna priča o dvije posebne djevojčice koje žive svaka u svojemu vremenu i koje se moraju suprotstaviti zlu koje je došlo na otok. Ukratko, ova knjiga govori o borbi između dobra i zla, o ljubavi i zajedništvu, obitelji, prijateljima, mačkama, zmajevima, galebovima i šahu.
Knjigu nisam mogla ispustiti iz ruku kada sam je počela čitati. Oduševio me taj fantastični svijet, napeta radnja na svakoj stranici i simpatični likovi s kojima sam se lako mogla poistovjetiti. Posebno su me se dojmile prekrasne poruke koje ova knjiga nastoji prenijeti čitateljima.
Svakako vam preporučam da pročitate Adrijanin vrt. Radnja knjige je malo teža za pratiti pa se morate dobro skocentrirati, ali jednom kada se uhvatite s njom u koštac nećete ju moći prestati čitati.

Nadamo se da će vas Martinina preporuka ‘natjerati’ u potragu za ovom knjigom, a kad ju pročitate ostavite svoj trag o tome na Tragačima u obliku komentara ispod ovog posta.

Jedna misao o “Adrijanin vrt – pobjednička preporuka

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s