Tragači na Interliberu :)

Prošle godine nam se jakooo svidjelo, pa smo ove godine ponovili 🙂 ! 

Posljednjeg dana Mjeseca hrvatske knjige i pretposljednjeg dana Interlibera okupili su se Tragači na najboljem mjestu na svijetu –  sajmu knjiga. Na početku smo se družili s književnicom Ivankom Ferenčić Martinčić, poznatom i kao Knjižničarka Na Oblaku, koja nam je predstavila svoju novu knjigu “Matilda i zagonetne žabe” i zadala dva zadatka za traganje :

1. Otkriti legendu o svom mjestu za koju dosad niste znali, koja je manje poznata i/ili sadrži fantastične elemente. Iznenadite me! Savjet: možete pregledati zavičajnu zbirku svoje knjižnice i potražiti knjige u kojima su zapisane legende i bajke iz vašeg kraja.

20141115_1048022. Saznajte što proučava MAMALOGIJA, a što HERPETOLOGIJA! Budite istraživači na jedan dan ili kako bi Matilda rekla OOLOZI. Igrajte se!

Rješene zadatke objavite u svojim komentarima!

A što je bilo dalje s Tragačima na Interliberu?

Mnoštvo šarenih štandova prepunih šarenim knjigama pozivalo je na razgledavanje i kupovanje. Uskoro smo u rukama držali vrećice s dragim nam knjigama. I onda iznenađenje, kod štanda “Mala zvona” sreli smo književnicu Sanju Lovrenčić koja je rado popričala s Tragačima, a neki su iskoristili priliku i kupili Sanjinu knjigu “Godina bez zeca” s potpisom autorice. Podsjećam kako smo prije nekog vremena zajedno raspravljali baš o toj knjizi: https://traganje.wordpress.com/2013/03/14/tebi-skola-mora-biti-na-prvom-mjestu/

20141115_121054

I prije nego smo se okrenuli stiglo je vrijeme za povratak. Prije rastanka pisali smo ‘šalji dalje’ poruke za sjećanje na ovogodišnji Interliber.

DSC_0834DSC_0835

 

 

Oglasi

7 thoughts on “Tragači na Interliberu :)

 1. MAMALOGIJA-grana zoologije koja se bavi proučavanjem sisavaca
  Herpetologija-dio zoologije koji se bavi proučavanjem gmazova

  P.S
  Nema nikakva legenda o mom mjestu!:((

  1. Ne odustaj i ja sam se iznenadila koliko je moja Podravina bogata fantastičnim bićima, pozojima, pesoglavcima, belim ženama i mjestima (kućama, šumama, potocima) kraj kojih su se dođali tajanstveni događaji. Svakako navrati do knjižnice, zamoli knjižničarke da ti pokažu zavičajnu zbirku i pitaj najstariju bakicu koju poznaješ sjeća li se neke priče kojom su je plašili dok je bila mala. Ono što gotovo svako mjesto u Hrvatskoj ima je neka verzija babe roge…

 2. bmbankica
  hvala bjelovarskim “Tragačima” na lijepom druženju u subotu na Interliberu. Drago mi je što sam bila dio ove vesele ekipe.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s