Male knjige s velikom pričom : Kronika Spiderwick

Znate onu: “Ne sudi knjigu po koricama!”. Sudite li ih ponekad svejedno po koricama? Ja vam moram priznati da mi se ponekad to dogodi. Iako mi se dogodilo i da sam se zaljubila u knjigu koju sam godinama zaobilazila baš zbog korica…

No, knjige koje vam danas preporučam su i između korica upravo toliko čarobne koliko i izvana. 🙂
Možda zato jer ih je oslikao Tony DiTerlizzi , crtač stripova, ilustrator karata i tvorac CGI efekata za filmove. Možda zato jer su malog formata, onog koji stane u džep. Ili zbog bogatih jesenskih tonova koji podsjećaju na kakao i čitanje ispod tople dekice.
U svakom slučaju, već se izvana vidi da je unutra nešto fantastično!
Fantastična je naravno pustolovina u kojoj se nenadano nađu braća Jared i Simon i njihova sestra Mallory Grace. Kao i neočekivana i originalna bića koja sreću na svom putu.
Priča je nastala zajedničkom čarolijom autorice Holly Black koja je poznata po svojim knjigama za djecu i mlade i Tonya DiTerlizzia, pisca i crtača voljenog u žanru fantastike. Cijela serija naslovljena je Kronika Spiderwick, a obuhvaća pet knjiga. Vrtoglava brzina kojom se odvija putovanje braće Grace natjerat će vas da i čitate brzo.

spiderwick
Priča kreće preseljenjem obitelji u staru kuću, gdje ubrzo započinje i prava pustolovina kad Jared slučajno otkrije i pročita knjigu koju je opasno i zabranjeno čitati. Takve zabranjene i skrivene knjige, imaju i svoje čuvare i one druge koji ih se žele dočepati pod svaku cijenu. Kad se Jared i njegovi brat i sestra zateknu usred dugotrajne borbe za tajnama koje se nalaze na stranicama knjige, samo im fantastični novi prijatelji mogu pomoći da zaštite “terenski vodič” od zlih stvorenja i njihovih opakih namjera.
Ako ste ljubitelj vilinskih stvorova ova će vas priča osvojiti. Ima sve od domaćih i bjesova do letećih grifona i jezivog čuvara ispod mosta.
Ugođaj čitanja upotpunjuju prekrasne ilustracije u boji i upozoravajuće poruke na koricama.

woodelf-from-spiderwick-field-guide1
Naslovi knjiga u seriji su:
1. Terenski vodič

2. Svevideći kamen

3. Lucindina tajna

4. Željezno drvo

5. Mulgarathov gnjev
Pročitajte, ako ste hrabri. :mrgreen:

 Knjižničarka u oblacima

P.s. Navodno se zlonamjerna vilinska stvorenja može potjerati ako stavite sol na prozorske daske. 😉

Oglasi

5 thoughts on “Male knjige s velikom pričom : Kronika Spiderwick

  1. Potpuno sam zaboravila spomenuti da postoji i film… Valjda jer bih radije da svi pročitate knjige! One su sjajne i za glasno čitanje mlađoj braći…

  2. Skoro sam pročitao prvi dio Terenski vodič i jako mi se sviđa, ali mi se ne sviđa što te knjige nemamo u školskoj knjižnici pa moram čekati bibliobus.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s