Koji je to lik?

Pozdrav Tragači,
i vi kao i ja sigurno imate svoje omiljene likove iz knjiga s kojima ste se smijali, plakali, proživljavali pustolovine, suosjećali s problemima i zbog kojih ste s nestrpljenjem čekali nove knjige kako biste vidjeli kakve ih nove avanture očekuju.

kradljivac
U knjizi Kradljivac vječnosti – Clivea Barkera također smo upoznali nove likove. Neki su nam se svidjeli više, neki manje, neke smo zavoljeli, dok druge baš i ne… Ovdje se nalaze opisi likova, a vaš zadatak je da pogodite koji je to lik iz knjige.
Mala napomena: neki likovi su opisani više puta.
Pa krenimo…

1. “Lice mu se, strahovito izobličeno, prostiralo preko cijeloga krova. Oči su mu bile crne duplje usječene u grede; nos mu je bio groteskno širok i spljošten, poput nosa golemog šišmiša; usta su mu bila tanak prorez dug više od tri metra, a iz  njih je izlazio zvuk nalik škripanju vrata, zavijanju dimnjaka i lupanju prozora”.

2. “Na drugom kraju hodnika na časak se pojavilo glupavo lice s naočalama”.

3. “…negdje u krvi ima puža balavca. Harvey je gotovo očekivao da će opaziti kako njezini prsti ostavljaju srebrne tragove na ciglama koje je dodirivala, ili da će iz njezine proćelave glave početi izbijati meki rogovi. Bila je strahovito debela, a mišići su joj se jedva držali za kosti. Opušteno su visjeli u naborima gdje god su mogli – oko usta, na vratu i zapešćima”.

4. “Na trijemu stoji žena uz koju bi njegova baka (najstarija osoba koju je poznavao) izgledala mlado. Lice joj je bilo nalik namotanoj kugli paučine, uokvireno čupavom, bujnom kosom koja je također mogla biti djelo paukova. Oči su joj bile sitne, usne čvrsto stisnute, a ruke kvrgave. Glas joj je, međutim, bio milozvučan, a riječi su izražavale dobrodošlicu”.

5. “Oči su mu bile od razbijenih zrcala, a lice od izrezbarena kamena. Imao je grivu od krhotina i udove od trupaca. Zubi su mu bili razbijeni crjepovi, na mjestu noktiju imao je hrđave čavle, a ogrtač mu je bila poderana zavjesa koja je jedva skrivala tamu njegova srca”.

6. “Činilo se da se u njegovu tijelu pokreće svaki mišić: toliko je oslabio od tikova, trzaja i drhtanja da je jedva bacao sjenu. Doimalo se da čak i njegova kosa, gomila nauljenih kovrči, slijedi neki mahniti ritam. Izvijala se na njegovoj glavi i bjesomučno se vezala u čvorove”.

7. “Kosa joj je ispala, a nos nestao. Više nije imala ni usne, a njezine su se plave oči pretvorile u škiljave srebrne kuglice, bez vjeđa i trepavica. Pa ipak, usprkos neljudskom obličju,te su oči i ta usta odražavali ljudske osjećaje”.

8. “Doimao se prilično bezazleno. Bio je možda petnaest centimetara viši od Harveyja, suhonjava stasa i izrazito žućkaste kože. Na sebi je imao otmjeno odijelo, naočale i široki osmijeh”.

9. “Kada je u kuhinju polaganim korakom stigla pjegava djevojčica duge, kovrčave plave kose i velikih, plavozelenih očiju”.

10. “Dječak svijetle kose, prćasta nosa i smeđih očiju, kojeg je opazio u zrcalu, odmahnuo je glavom”.
Želim vam dobru zabavu prilikom odgonetanja likova iz opisa.

MaryTheBookFairy

Oglasi

3 thoughts on “Koji je to lik?

 1. 1. Hood
  3. Marilyn (kako se ono zove?!)
  4. Griffin
  5. Hood
  7. Lulu u ribljem obličju
  8. Rictus
  9. Lulu
  NIsam sigurna je li mi sve točno, ali eto to je moj odgovor. 🙂

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s