Priča za oštroumne 2

Čitajte pozorno!

TRKA BICIKLIMA

Na jednom dječjem natjecanju sudjelovali su i mali biciklisti. Naravno, svi su nastojali što prije stići do cilja i zauzeti što bolje mjesto. Pred sam kraj natjecanja organizatori su pozvali dvojicu koji žele sudjelovati u jednoj specijalnoj trci, još i za vrijednu nagradu. Odmah se prijaviše Zdravko i Zlatko i sa svojim biciklima dođoše do startnog mjesta. Organizatori su objavili:

U ovoj neobičnoj utrci, od starta do cilja kod knjižnice, pobjednik će biti onaj čiji bicikl kasnije stigne na cilj. Dobro ste čuli: čiji bicikl kasnije stigne na cilj.

Naravno, Zdravko i Zlatko su bili iznenađeni, stavljeni su u neobičnu situaciju. Umjesto trke u brzini, mislili su, eto trke u sporosti… Počeli su razmišljati kako da izvedu ovo natjecanje, odnosno svaki  kako da osvoji naziv pobjednika. Među publikom se nalazio i njihov stariji prijatelj Roman. On im priđe i počne im nešto šaptati. Obojici odjednom zasjaše oči, potom se nasmiješe, zgrabiše bicikle i u najvećoj brzini poletješe prema cilju!

Mnogi se nađoše u čudu; što se to dogodilo da su tako silovito jurnuli k cilju?!

PITANJE ZA OŠTROUMNE TRAGAČE:

Što je Roman šapnuo Zlatku i Zdravku? Kakav im je savjet dao?

boy bike
slika preuzeta s: http://www.dreamstime.com

 

 

Oglasi

4 thoughts on “Priča za oštroumne 2

  1. Moram napisati da je i Jakov nakon kratkog razmišljanja izrekao isti odgovor kao i ana 2001, ali ga nije odmah i napisao. Kako imam svjedoke za njegov odgovor, Žvaks, Martinu, Emily i Gabyija, naslov Tragač ošrtoumac dodjeljujem i Jakovu.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s