ZAVRTI i zaigraj

Tragači, nedavno sam na policama knjižnice otkrila jednu zanimljivu knjigu. Radi se o knjizi “Zavrti i zaigraj” koja sadrži 21 igru za NAJzabavnije druženje s prijateljima. Autor knjige, Tim Bugbird predlaže igre  “Zadatak ili poslastica”, “Zgrabi-manija”, “Šašava nabrajalica”, “Zgrabi i odjeni”…  za tulme, rođendane i kišne dane, a mi dodajemo i ljetne praznike :).

zavrti-i-zaigrajPregledaj filmić o knjizi na web adresi:

https://www.youtube.com/watch?v=jGz4-swLoeU&feature=youtu.be

Bjelovarski “Gutači knjiga” su na svom posljednjem okupljanju u knjižnici zaigrali igru “Zavrtite priču” iz ove zanimljive knjige. Svaki je igrač zavrtio strelicu koja se zaustavila vrhom okrenuta prema jednoj riječi. Zatim je svatko trebao smisliti rečenicu pomoću riječi koju je dobio. Rečenice svakog igrača trebalo je potom spojiti u zajedničku priču. Evo jedne od priča koja je nastala ovom igrom: Čarolija je svuda oko nas i u svima nama. Samo treba dobro otvoriti oči. I zato ovo što ću vam sada ispričati nije obična čarolija iz bajki, već čarolija života. Bio je to tužan film. Svi su plakali jer je poni u tom filmu zaboravio čitati. Magla se razišla i pred njihovim se očima pojavilo zeleno drveće. Pomalo nesigurnim korakom je zakoračio u šumu. Taj se dan dogodio grozan događaj. Netko je nakon odlaska u šumu morao na ispumpavanje želudca. Kaže da ga je napalo keks-čudovište. Žrtva se zvala Gaby. I televizija se upalila. struja je ponovo došla. Mora je završila.” Mi smo se baš dobro zabavili. A možete i vi… samo odite do najbliže knjižnice, posudite ovu knjigu, okupite prijatelje i neka igre počnu! 🙂 🙂 🙂

P.S. Molimo sve one koji će se poslužiti ovom knjigom i zaigrati neku od igara (a možda i sve) neka nam u komentarima napišu kako se se igrali i rezultate.

2 misli o “ZAVRTI i zaigraj

  1. Ja sam prosle godine u knjižnici zaigrala igru ”zadatak ili poslastica” s prijateljicom Ana Marijom,predobra je igra,lijepo smo se zabavile,a za sestričnin 9. rođendan sam kupila tu knjigu i svaki puta kad dođem kod nje zaigramo bar 4 igre 🙂

  2. Jako se dobro sjećam naših priča. Nisam mislila da će te nepovezane rečenice tvoriti jednu smislenu priču. Posebno se dobro sjećam Gabyjeva keks čudovišta kojemu smo se svi smijali. :mrgreen:

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s