Mala vještica

Dragi Tragači,

u potrazi za dobrom knjigom, koju smo namjeravali pročitati u svibnju, mi članovi čitateljskog kluba Male knjigopije naišli smo na tri knjige koje je napisao isti pisac, a nose zanimljive naslove: Mala vještica, Mali duh i Mali vodenjak.

Što je zajedničko tim knjigama??collage_preussler

Za početak, vidljivo je da im je zajedničko to što svi naslovi započinju pridjevom mali. Osim toga, ako pažljivije promotrimo, primijetit ćemo da svaki od naslova tih triju priča krije po jedno fantastično biće: vješticu, duha i vodenjaka. Hm.

Što li je Otfried Preussler, a tako se zove pisac, napisao u tri knjige o tri fantastična bića, i još k tome mala fantastična bića?

Odgovor vam nećemo dati, pustit ćemo vas da sami istražujete.

Umjesto odgovora, uvest ćemo vas u početak priče iz knjige Mala vještica. Ostalo prepuštamo vama… 😉

 Priča ode ovako…

Bila jednom jedna mala vještica koja se je našla u neprilici. Naime, bila je samo 127 godina stara, a tako mlade vještice nisu smjele sudjelovati u velikom vještičjem plesu na Blocksbergu. No, naravno, to našu malu vješticu nije spriječilo! Usprkos savjetima svog gavrana Abrakasa, koji ju je preklinjao da ne ide, mala je vještica zajahala svoju metlu i otišla na vještičji ples na samu Valpruginu noć. Nažalost, tamo ju je prepoznala njezina umišljena i zla tetka Rumpumpel. Odvela ju je do glavne vještice te je zahtijevala, zajedno s ostalim vješticama, da mala vještica bude kažnjena jer je sudjelova na plesu unatoč jasnim pravilima i zabranama. Nakon što joj je izrečena kazna, naša malena vještica upitala je glavnu vješticu hoće li ipak moći dogodine, kada bude mrvicu starija, sudjelovati u vještičjem plesu na Valpruginu noć. Odgovor koji je dobila glasio je: da, ukoliko bude dobra cijelu godinu…

Što znači za vješticu to da treba biti dobra? Treba li biti zaista dobra, ili treba biti dobra vještica, odnosno zla (jer dobre vještice su zapravo zle, zar ne?)??

Ne preostaje vam drugo nego posuditi knjigu i otkriti odgovore na ova pitanja. Na kraju krajeva, ljetni odmor tome i služi! 😉

 

 

Oglasi

One thought on “Mala vještica

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s