Igre s LAPL

Smišljajući igru za ovaj tjedan malo sam istraživala internetom i nabasala na jednu vrlo zanimljivu web stranicu. Radi se o stranici Los Angeles Public Library (Narodna knjižnica Los Angeles).  Nadam se da vas engleski jezik neće ometati u istraživanju i igri! Jednim klikom na link naći ćete se upravo na toj stranici. U komentarima nam pišite što ste sve otkrili, koje ste igre odigrali i rezultate.

                                          http://kidspath.lapl.org/kidspathLAPL

P.S. LAPL je primjer web stranice koja ima odvojene sadržaje za djecu i mlade: poseban katalog za pretraživanje knjiga i druge građe, listu dobrih knjiga koje preporučuju za čitanje, pomoć u pisanju zadaća, popis korisnih linkova za djecu, obavijesti o događanjima i razne igre za razonodu.

Kako vi zamišljate dobru web stranicu knjižnice namijenjenu djeci? Opišite!

 

 

 

 

 

 

Oglasi

3 thoughts on “Igre s LAPL

  1. Dobra web stranica namijenjena djeci? Hmmm… Trebala bi imati sve što mi je potrebno. Velik broj informacija o knjigama i veliku preporuku knjiga. Izreke iz knjiga te mišljenja drugih čitatelja o knjigama. I, naravno mnogo zanimljivih igrica vezanih uz knjige. 😉

  2. Posjetila sam stranicu i svidjela mi se. Igrala sam dvije igrice, Book Wall Game i Book Match Game, i pogledala dječje kataloge. A najbolja web stranica? Bilo bi super da se djeci preporučuju razne knjige, i da djeca komentiraju te knjige. Ili da neko dijete preporuči knjigu, pa ostali glasaju za tu ili za neku drugu knjigu. Također, puno igrica, kako bi stranica bila što zanimljivija, ili naprimjer kada netko izabere neku knjigu, na stranici se postavi kviz tipa “Koliko dobro poznajete ovu knjigu” ili leksikona tipa “Kojem liku iz knjige najviše sličite” i onda djeca odgovaraju i razmjenjuju rezultate.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s