POGODI NASLOV POZNATE DJEČJE KNJIGE!

Tragači, pred vama je nova igra iz tragačke knjigraonice. Radi se o igri asocijacija (asocijacija znači vezivanje u svijesti jedne pojave, stvari, osobe s drugom). Za one koji ne znaju kako se igra ova igra evo kratkih i, nadam se, jasnih uputa:

U tablici koja je podjeljena na četiri stupca (1,2,3,4) i četiri retka (A,B,C,D) skrivene su asocijacije koje će vas voditi do rješenja stupaca i konačnog rješenja. Prvo pogađajte rješenja svakog stupca (redosljed nije važan), a zatim pokušajte pogoditi konačno rješenje. Ne moraju biti pogođena sva polja da biste pogađali konačan odgovor. Kad vas asocijacije asociraju na nešto i mislite da bi to mogao biti točan odgovor u komentaru ga i napišite, npr. rješenje stupca A = čizmice; rješenje stupca B = putovanje; konačno rješenje = Čudnovate zgode šegrta Hlapića.

Igra traje sve dok ne pogodite točan konačni odgovor, a najdulje sedam dana od objave posta kada ćemo obznaniti točan odgovor. Do tada vi samo pogađajte. Na početku će u svakom stupcu biti otvorena po jedna asocijacija, a svakog dana u tablicu će se dodavati nove asocijacije.

NEKA IGRA POČNE!

💡 SRETNO! 💡

 ASOCIJACIJA

ZA

ONE

KOJI

ŽELE

PROVJERITI

RJEŠENJA

STUPACA

I

KONAČNO

RJEŠENJE

NEKA

POGLEDAJU

OVDJE:

ASOIJACIJA -RJEŠENJE

 

Oglasi

19 thoughts on “POGODI NASLOV POZNATE DJEČJE KNJIGE!

 1. Nadam se da vam se igra svidjela. 🙂
  Sad kad smo otkrili o kojoj se knjizi radi red je da nešto o njoj i napišemo. Jedna od asocijacija odnosila se i na njezinog tvorca, C. S. Lewisa koji je smatrao da su bajke, drevni mitovi i legende vrlo važan dio književnosti i upravo su bajke bile njegov književni izričaj. Bio je blizak prijatelj s Tolkienom i često su raspravljali o značenju bajki i vrijednostima koje prenose čitatelju. Djelo “Lav, vještica i ormar” drugo je u nizu poznatih “Kronika iz Narnije”.
  Sada prepuštam vašim prstićima da nabrojite Kronike i napišete nešto o onima koje ste čitali i koje biste htjeli istaknuti na Tragačima.

 2. 1. Čarobnjakov nećak- čitala sam za lektiru
  2 . Lav, vještica i ormar
  3. Konj i njegov dječak
  4. Kraljević Kaspijan
  5. Plovidba broda Zorogaza
  6. Srebrni stolac
  7. Posljednja bitka

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s