druga IGRA: PRIČA OD NASLOVA :)

Sastavite priču od naslova dječjih knjiga! 

Za ovu kreativnu igru potrebno je: sto kilograma poznavanja naslova dječjih knjiga, prstohvat mašte i puuuno spretnih prstića. Sastavite priču koristeći pri tom što više naslova knjiga!

Npr: Bila jednom jedna djevojčica Matilda koja je doživjela pustolovinu ravnu onoj dječaka Arna i psa Điđija. Naime, Matilda se jednog  jutra probudila na Ljubičastom planetu! Zamislite, zeleni mravi trčkarali su oko nje, a Đuro zvani crv iznenada joj se obratio…

Kako bismo vam olakšali, naveli smo neke naslove koje možete koristiti. Poželjno je da osim predloženih naslova u priči koristite i druge naslove, kojih ste se sami sjetili!
Vrijeme za stvaranje priče je 15 minuta, zato maštu i kreativnost ubacite u petu brzinu, razgibajte prstiće i pripremite se za pisanje. 🙂

Priču pišite na blog u obliku komentara na post, a istodobno ju zapisujte i na papir. Nakon isteka vremena za pisanje, objavite priču!

U priči susjedne grupe, zapisanoj na papiru, pokušajte pronaći sakrivene naslove knjiga.

Koja je grupa pobijedila, odnosno iskoristila najviše naslova knjiga u svojoj priči, proglasit ćemo sutra na blogu Tragači! 😉

Predloženi naslovi:
Princeza Pif; Ticalova putovanja; Zovem se Ticalo; Maša i životinje; Bambi; Mama, tata i ja; Juhu-hu; Grga Čvarak; Mačak u čizmama; Neman u gradskom parku; Zar baš moram u školu?; Gorski duh; Ovdje čuva King; Tajna mačje šape; Aristotel; Gospodin Nosko traži prijatelja; Bijeli slon; Vrtlar Florijan.

🙂  Sretno – spretno!

Oglasi

7 thoughts on “druga IGRA: PRIČA OD NASLOVA :)

  1. Jednom davnoribar Palunko i njegova žena išli su pročitatidnevnik Pauline P. Zatim su susreli Ivicu i Maricu i oni su im dali kolače. Odlučili su se preseliti ukućicu od slatkiša i tamo su susreli vuka i Eragona. Vuk je rekao “Bu!” i oni su pobjegli i odlučili pročitati knjigu čudnovate zgode šegrta Hlapića. Zatim su se vratili doma, popili kavu i zaboravili na sve! Kraj! :mrgreen:

  2. Bilo jedno Ružno pače vidjelo je Carevo novo ruho. Bambi je dojurio te je znatiželjno ugledao Harry Pottera. Onda je došao Grga Čvarak i rekao Juhu-hu. Mačak u čizmama je doletio i upitrao što se događa. Snjeguljica je zaledila Malu sirenu. Šegrt Hlapić je dotrčao. Palčica je ušla kroz prozor. Petar Pan je pronašao Otok s blagom. Mogwli je sošao iz Knjige o džungli. Pepeljuga je došla s bijelim konjem. Romeo i Julija putuju zajedno.

  3. Bila jednom jedna Snježna kraljica koja je u goste pozvala djevojčicu sa šibicama. Djevojčica je stanovala u Šumi Striborovoj i trebalo joj je tri dana i tri noći da doputuje. Putem je srela Crvenkapicu, Snjeguljicu, tri prašćiča, Palčicu i sedam kozlića. Svi su joj pomogli, osim Snjeguljice koja je rekla da joj je dosta patuljaka kojima svakog dana pomaže. To baš i nije bilo lijepo od nje. Srećom da je srela i Petra Pana koji ju je posipao čarobnim prahom. Raširila je ruke i poletjela u vis ravno do dvora Snježne kraljice. Čiča miča gotova je ova priča.

  4. Bila jednom jedna Djevojčica sa šibicama. Srela je Grgu Čvarka. Išli su kod Snježne Kraljice osloboditi Bambija. Usput su otkrili Tajnu mačje šape. Prošli su i pored Vlaka u snijegu. Sreli su Koka koji je putovao u Pariz. Posjetili su Heidi na Planini tri pećine. Na grani jednog stabla divno je pjevao mali Slavuj. Bambija su vratili u Šumu Striborovu. Kada su se vratili kući dobili su Pismo iz Zelengrada u kojem je pisalo da ih Hobit želi pozvati na večeru. Na večeri je plesao Mačak u čizmama.

  5. Pipi Duga Čarapa jednog je dana kupila slavuja. On joj je ispjevao Čudnovate zgode šegrta Hlapića i Pustolovine Toma Sawyera. Išli su u dućan i kupili mačka Figara. Na putu su sreli Čarobnjaka iz Oza dok je jeo juhu od bundeve. Poveo ih je na put na Ljubičasti planet gdje su se nalazili Koko i duhovi. zatim su sreli Petra Pana u carevom novom ruhu koji se družio s Crvenkapicom i Pepeljugom.

  6. Bio jednom jedan car u novom ruhu. Sreo je slavuja koji je stalno kreštao “Knjige lažu!” Sreo je i ružno pače kojemu su se svi rugali osim Pale. On i Pale su ostali sami na svijetu. Jedino su oni znali abecedu i razgovarati sa životinjama kao dr. Doolitle.
    Mačak u čizmama i mačak Figaro išli su cestom kada su ugledali Petra pana. On ih je doveo do cara i slavuja koji su im pokazali Palu i ružno pače. Dva mačka su im se pridružila te su zajedno krenuli svojim putem. Na putu su vidjeli djevojčicu sa šibicama koja je imala Malce -vatropalce. Ona im je pokazala kuću od slatkiša od Ivice i Marice. Jeli su slatkiše svi zajedno cijelo popodne sve do mraka.

  7. Šegrt Hlapić šeće po šumi Striborovoj.Sreo je Snjeguljicu,Palčicu,Pinokia i Petra Pana.Otišli su do Ivice i Marice koji su tužni jer im ja maca Papučarica ukrala papuče.Carevo novo ruho je potrgao mačak Figaro.Ružno paće pije čaj kod gđice Muppet.Pale je ostao sam na svijetu.Tintin se popeo na planinu s tri pećine.U prvoj pećini su bila tri praščića,u drugoj su bili pet prijatelja,a u trećoj je Aladin pripremao zabavu za 40 razbojnika.Ćića mića gotova je priča.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s