PRIJATELJI

slika pruzeta iz knjige Gregov dnevnik.
slika preuzeta iz knjige Gregov dnevnik

Rowley je Gregov najbolji prijatelj. Sprijateljili su se kad se Rowley doselio u Gregovo susjedstvo. Rowleyu je mama kupila knjigu Kako steći nove prijatelje u novom gradu, pa je on, slijedeći upute iz knjige, pozvonio na susjedna vrata… Gregova vrata. Od tada je često zvonio na ta vrata i iskušavao sve trikove za stjecanje prijatelja prema knjizi. Greg se u jednom trenutku sažalio nad Rowleyem i odlučio ga prihvatiti pod svoje okrilje i postao mu najbolji prijatelj. Gregu je to ispalo savršeno: 

Sjajno je družiti se s njim, uglavnom zato što mu mogu prodavati štosove koje Roderick prodaje MENI.

(citat iz prvog dijela Gregova dnevnika).

Pitanje za Tragače:  Je su li Greg i Rowley pravi prijatelji? Prvo kliknite na svoj odgovor u anketi, a zatim ga u komentaru obrazložite.

Bonus zadatak: Greg i Rowley zajedno su proživjeli puno dogodovština… izdvojite neku, vama naj… zanimljiviju, smješniju, luđu, zločestiju, zabavniju… i podsjetite nas na nju u svojim komentarima.

Oglasi

7 thoughts on “PRIJATELJI

  1. Ne mogu točno reći i obrazložiti jesu li Rowley i Greg stvarno pravi prijatelji. zapravo su prijatelji poput svih nas; zezaju se međusobno i posramljuju jedan drugoga na neke načine, imaju neslaganja…

  2. Ja sam pogledala sva tri djela Gregova dnevnika,i po tome mislim da jesu pravi prijatelji. Baz obzira ne neke nesuglasice,svađe… ipak su ostali prijatelji.Ali kao što i Gaby kaže tako se svi mi ponašamo. Najsmiješniji događaj će biti teško izdvojiti jer se baš i ne sjećam nekih djelova a i svi su im presmiješni. Ali evo jedna: Rowley je pjevao od Rihanne pjesmu.Bilo bi dobro da to pogledate. 🙂

  3. Ja mislim da Greg i Rowly nisu pravi prijatelji jer Greg Rowlya iskorištava i s njim provodi vrijeme jer on ima neke bolje igrice od njega! Ja stojim kod odluke da oni nisu najboli prijatelji kakvi bi danas trebali biti!

  4. Prema vašim glasovima u anketi zaključujem kako većina vjeruje da su Greg i Rowley pravi prijatelji. Prema komentarima u kojima ste obrazložili svoje stajalište u vezi tog prijateljstva vidi se da promišljate drugačije i prema tome i zaključujete drugačije. Moje mišljenje se priklanja anketnoj manjini. Mislim da Greg nije pravi prijatelj Rowleyu. Mnogi Gregovi postupci prema Rowleyu nisu u redu. Da, stalno su zajedno i da, smiješno je sve što se Rowleyu dogodi, a Greg to komentira. ALI! Zamislite samo da ste vi kao Rowley… kako biste se osjećali da vas vaš najbolji prijatelj ismije pred cijelom školom samo da bi on bio popularan, ili podmetne vam da ste učinili nešto što je učinio on?

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s