Novi izazov – TRAGAČ ČITATELJ LJETA :-)

Dragi Tragači, kao što već znate, naš Gaby je u Družionici podijelio s nama sjajnu ideju, da se održi natjecanje za čitatelja ljeta, pa smo, u tu svrhu, odlučili napraviti i poseban post :smile:.

Cilj natjecanja je pročitati što više knjiga tijekom ljetnih praznika.

A kako do cilja?

1. Opskrbite se sa što više knjiga! To mogu biti knjige iz vaše neposredne blizine, s vaših polica, s polica vaših susjeda, a naravno tu su i police knjižnica, prepune knjiga koje čekaju samo vas :smile:.

2. Čitajte knjige kad god imate slobodnog vremena! (ako ga nemate, pod hitno ga stvorite). Predlažemo nekoliko dobrih termina i lokacija za čitanje: u vrijeme popodnevne žege u hladovini doma svoga, na plaži, pod krošnjom u dvorištu, vrtu ili vinogradu u vrtnoj garnituri, a može i na dekici, u autu, busu ili vlaku, vrijeme putovanja je puno kraće i svakako, navečer prije nego što otputujete u svijet snova, ušuškani u svoje krevetiće.

3. Zapisujte pročitane knjige u kategoriji i postu Tragač čitatelj ljeta! Čim pročitate knjigu u svojim komentarima napišite naslov i pisca knjige i nešto kratko o knjizi… da vidimo je ste li zbilja pročitali tu knjigu :mrgreen:, a može poslužiti i kao preporuka za čitanje ostalim tragačima :idea:.

foto by Gaby
foto by Gaby

Početkom rujna pregledat ćemo sve vaše komentare u kategoriji Tragač čitatelj ljeta, popisati sve tragače koji su sudjelovali u izazovu s njihovim pročitanim knjigama.

Tragač s najvećim brojem pročitanih knjiga dobit će titulu Tragač čitatelja ljeta.

Želimo vam svu sreću u čitanju…

                    …volim knjige zagrlite knjige i neka vam oči lete preko stranica! 😎

Gaby & Vjetropirka

Oglasi

78 thoughts on “Novi izazov – TRAGAČ ČITATELJ LJETA :-)

 1. 26. Jude Watson: 39 tragova, Kao u grobu
  Amy i Dan odlaze u Egipat kako bi pronašli sljedeći trag. Zajedno s Nellie, otkrivaju razne tajne vezane uz Ekaterine. Izbjegavaju brojne druge članove obitelji, upoznaju Hilary Vale, prijateljicu svoje bake. Premda se ona i njezin unuk Theo doimaju kao da žele pomoći, teško im je slijepo vjerovati. Amy i Dan dobivaju predmete koje im je ostavila baka.Nakon susreta s krokodilom i mnogim drugim opasnostima, Amy i Dan moraju doznati i ponešto o Napoleonu, Thomasu Edisonu, o slikama i hijeroglifima, kako bi ih uzbudljiva potraga dovela do željenog cilja, a cilj je da pronađu novi trag te im to na kraju uspijeva.

 2. 27. Patrick Carman: 39 tragova, Crni krug
  Amy, Dan i Nellie skrivaju se u Kairu. Dobivaju neobičan telegram od osobe NRR, što Amy i Danu ne znači ništa, ali kreću u Rusiju. Amy i Dan otkrivaju tko je NRR te im ona pomaže u pronalasku traga. Udružit će se s Holtima te će otkriti da je novi trag jantar.

 3. 28. Jeff Kinney: Gregov dnevnik, Rodrick rastura
  Greg se nije dobro proveo na praznicima zato što nije nikamo putovao, ali i zato što mu se u staračkom domu dogodilo nešto što želi sakriti, a Rodrick zna za sve to. Rodrick organizira zabavu, Greg se natječe na školskom natjecanju za amatere, ali se ne trudi. Na kraju svi doznaju za Gregovu tajnu, ali je ona ispričana na drugi način te Greg postaje omiljen među dječacima u školi.

 4. 29. Carlo Meier: Kaminski – Kids, Velika frka
  Stariji dječak Loko traži od malene Raffi da ukrade viski u trgovini ili će ju istući. Raffi je sve to rekla bratu Simonu i sestri Debori. Raffi kupuje viski te ga odnosi Loku. Njih troje odlaze s ovčarkom Zwockel u šumu gdje pronalaze skrovište Lokove bande. Tamo čuju za njihov plan i hvataju Loka i njegovu bandu kako kradu novi uređaj koji je škola dobila, ali su tamo i učitelji koji kažnjavaju bandu i sada svaki od njih mora raditi na jednim seoskom gospodarstvu. Loko dolazi kod Kaminskih ( Raffina obitelj ) te se zbližava sa Simonom i ostalima. Manfred, drugi član bande planira ukrasti novac Raffinom tati, ali Loko upozorava Simona te uz pomoć policije hvataju Manfreda i ostale.

 5. 30. Pavao Pavličić: Zeleni tigar
  Braco.,Hrvoje i Tut dolaze kod Bracinog ujaka u Vukovar. Svaki dan odlaze na Dunav sa Bracinim bratićem Dodom. Jednog dana ugledaju dječaka kako skače s broda te ga spašavaju, a on kaže sa se zove Gaga i da je pobjegao od tate. U isto vrijeme dogodila se provala u muzej te su mnogi predmeti ukradeni. Svakim danom dječaci otkrivaju sve više o Gagi i o muzeju te otkrivaju da se svi predmeti nalaze u majstorovoj radnji te da je u krađu upleten i Gaga. Policija odluči postaviti zamku lopovima te ih uspiju uhvatiti. Lopovi su bili Gregori Pek i Gagin brat koji je natjerao Gagu da pljačka. Dječaci se vraćaju u Zagreb, a Gaga ostaje kod Dareta, prijatelja ujaka Brace u čiju su ga kuću sakrili kada su ga našli.

 6. 31. Henry Winterfeld: Timpetill, grad bez roditelja
  Willi Hank, koji pripada Gusarim, priveže mačku Peri budilicu za rep. Pero napravi veliku strku i veliki nered. Roditelji su se nakon toga odlučili pobuniti, dok djeca nisu znala što ih čeka. Kada su se djeca sljedeći dan probudila shvatili su da su roditelji napustili grad i ostavili ih bez vode i struje. Sva djeca su otišla u Gusare i ulaze u trgovine i uzimaju hranu, slatkiše, igračke… Jedini koji nisu prešli u Gusare su: Michael, Thomas, Heinz Himel i Marianne. Svi su se urotili protiv dječaka i djevojčice. Nakon nekog vremena sve više djece dolazi kod Michaela, Thomasa, Heinza Himela i Marianne. Thomas im je dao zadatke što trebaju raditi kako bi dobili hranu i piće, dok su Gusari bili gladni. Drugoga dana bila je bitka s Gusarima. Pobijedila je Thomasova ekipa. Sutradan je bilo suđenje Gusarima. Kazna je bila da gule krumpire. Kada su se sljedeći dan probudili, začuli su crkvena zvona što je značilo da se roditelji vraćaju. Roditelji su bili sretni što su djeca živa i zdrava, a djeca su bila sretna zato što su se roditelji vratili.

 7. 32. Meg Cabot- Princezini dnevnici- odjednom princeza
  Mia Thermopolis živi u New Yorku. Ide u prvi razred gimnazije i ima jedinicu iz matematike. Živi s mamom. Nakon nekog vremena saznaje da su mama i profesor iz matematike zajedno. Zaljubljena je u Josha iz četvrtog razreda, koji ne obraća pažnju na nju. Jednog dana u grad dođe njezin tata, koji joj kaže da je princ jedne male države, a ona njegova jedina nasljednica. Ispred škole stalno je dočekuju fotografi, a što je najgore od svega posvađa se sa svojom najboljom prijateljicom Lili. No na kraju se ipak pomiri sa činjenicom da je princeza i da se njezin život skroz promijenio.

 8. Sa malim zakašnjenjem, evo i mojih knjiga:

  24. Pamela Lyndon Travers: Mary Poppins. Gospođa Banks i gospodin Banks imaju četvero djece imena: Barbara, Michael, Jane i John. Barbara i John su male bebe blizanci. Sva ta djeca trebaju dobru dadilju za jeftinu plaću, te naprave oglas za dadilju. Umjesto cijeloga reda dadilje pred kućom dođe samo jedna; Mary Poppins! Ali, ona nije obična dadilja! Jane i Michael proživjeti će mnogo avantura s njom. Ako vas zanima koje su to pustolovine, pročitajte ovu knjigu!
  25. Silvija Šesto: Bum Tomica 2. Dječak Tomica govori o događajima iz svoje kuće. Često spominje mlađeg brata Darka kojega svi zovu Piksi i stariju sestru Ivu koju svi zovu Onči. Tomica je također zaljubljen u Sanjicu, djevojčicu iz njegova razreda. Tomica prepričava zabavne događaje iz svoje kuće. A kakve. otkrijte u ovoj knjizi!
  26. Aprilynne Pike: Krila (1.dio serijala). Djevojka Laurel dolazi u novu srednju školu imena Del Norte. Tamo upoznaje Davida i već prvoga dana postaju vrlo dobri prijatelji. Sve se čini dobro, no Laurel otkriva da je ona zapravo vila i da dolazi iz magičnog svijeta Avalona. Laurel to otkriva uz vilenjaka Tamanija koji je zaljubljen u nju. U Avalonu postoje četiri vrste vila i vilenjaka: Proljetna, Proljetni (najmanje moćne vile rođene u proljeće, stražari i stražarice), Ljetna, Ljetni( vile i vilenjaci moćniji od Proljetnih, no slabiji od Jesenskih i Zimskih, njihove moći su najviše slične ljudskim pretpostavkama; puno boja, čarolija …), Jesenske, Jesenski (vile i vilenjaci treći po moći, oni rade napitke i spravljaju eliksire) i Zimski i Zimske ( najmoćnije vile i vilenjaci, rijetki). Svaka vila dobiva prekrasan cvat na leđima sličan krilima u godišnje doba u koje je rođeno. Koja je Laurel vrsta vile? Hoće li se uspjeti suprotstaviti krvoločnim trolovima? Otkrijte u ovoj knjizi!
  27. Silvija Šesto: Bum Tomica 3. Dječak Tomica prepričava svoje svakidašnje zanimljive i šašave dogodovštine u koje su često upleteni njegov brat Piksi, njegova sestra Onči, stric Mirkofon, tata Šaki, djed Maki, mama, baka Štrudla i ostali.
  28. Aprilynne Pike: Iluzije (3. dio serijala) Laurel se u isto vrijeme zaljubljuje i u Tamanija i u Davida, a kada se njih dvoje upoznaje, ni jedan od njih ne mogu suspregnuti ljubomoru. Tamani, kako bi štitio Laurel, dolazi u školu Del Norte. Tajanstvena Klea posjećuje Laurel i dovodi joj tajanstvenu djevojku Yuki. Laurel otkriva da je Yuki vila i odmah shvati da je vrlo opasna protivnica. Hoće li je Laurel uspjeti pobijediti?
  29. (STRIP) Jim Davis: Garfield 5.dio: Garfield dobija tortu. U stripu je prikazan život mačka Garfielda koji voli puno jesti i spavati. Evo nekih isječaka iz stripa:
  Garfield i Jon stoje ispred konzerve mačje hrane, te Jon pruža otvarač Garfieldu…
  Jon: Ako želiš jesti, upotrijebi ovaj otvarač za konzerve, Garfielde. Znaš što se radi s njim.
  Garfield: Da, znam.
  Garfield uperi otvarač Jonu u lice.
  Garfield: Daj mi odrezak.

  Garfield je u svom krevetiću i Jon dolazi do njega…
  Jon: Kako bi ti se svidjelo otići na jogging ovo jutro, Garfielde?
  Garfield: Kako bi se tebi svidjelo da krvariš ovo jutro?
  Jon odlazi.
  Jon: Shvaćam što hoćeš reći.
  Garfield: Pametnog li momka.

  Garfield hoda po stolu …
  Garfield: Još jednom krećem u divljinu u potrazi za plijenom. Uočavam žrtvu, ali moram je ubiti prvim udarcem. Hamburgeri znaju biti gadni ako ih samo raniš.
  30. Silvija Šesto: Bum Tomica 4. Dječak Tomica priča o smiješnim događajima iz svoga života. Njegovoj simpatiji Sanjici, mlađim i nestašnim bratom Piksu, sestri Onči i ostalim prijateljima i članovima obitelji.
  31. Anne Fine: Gospođa Doubtfire. Miranda i Daniel su rastavljeni muž i žena koji imaju troje djece imena: Christopher, Lydia i Natalie. Miranda i Daniel ne vole jedno drugo. Jednog dana, Daniel odluči postati gospođa Doubtfire i biti dadilja djeci. Miranda, naravno to ne zna, no djeca znaju. Hoće li Daniel uspjeti skrivati svoju tajnu? I je li prerušavanje u gospođu Doubtfire bila dobra odluka? Otkrijte u ovoj knjizi!
  32. Anne Fine: Moja mama pankerica. Djevojčica Minna govori o svojoj obitelji, neozbiljnoj mami koja se ne oblači prikladno, slatkoj maloj sestrici Mirandi, koju svi zovu Punkica, dečku svoje mame, kojega svi zovu Glista, o svojoj baki… Je li Minni lako i zabavlja li se u životu? Otkrijte u ovoj knjizi!
  33. Božidar Prosenjak: Divlji konj. Ova knjiga govori o divljem konju koji odrasta u divljini, a onda se okuša u životu s Gospodarom (čovjekom.) Divlji konj prolazi kroz razne avanture sa svojim prijateljima i sretne ljubav svog života. Zanima li vas kroz koje sve avanture prolazi divlji konj? Ako je odgovor da, pročitajte to u ovoj knjizi.
  34. Jo Nesboe: Prdoprah doktora Proktora. Priča počinje kada sitni dječak vatreno crvene kose imena Mrva, dođe živjeti u Topovsku ulicu. Tamo upoznaje Lisu i doktora Proktora. Doktor Proktor je izumitelj i on uspijeva izumiti Prdoprah, prah od kojeg možete prdnuti jako glasno, da vam pregori rupa na hlačama, kao pucanj iz topa. Sve se čini dobro, ali gospodin Trane i njegovi sinovi blizanci, Truls i Trym, pokušavaju se dočepati praha kako bi zaradili puno novca. Hoće li uspjeti u svom zlobnom planu? Otkrijte u ovoj knjizi!
  35. Anne Frank: Dnevnik Anne Frank. Ova istinita priča vrlo će vam se svidjeti. Anne Frank pisala je dnevnik od trinaeste do petnaeste godine. Ona je Nizozemka i Židovka, te u knjizi priča o svome životu u skrovištu. A ako vas zanima što će se sve dogoditi, pročitajte ovu knjigu!
  36. James A. Owen: Tu su zmajevi (1. dio). Ova priča govori o Jacku, Johnu i Charlesu koji se jednog dana zapute u izmišljene zemlje i prolaze kroz razne avanture. Hoće li uspjeti pobijediti zlog Zimskog kralja? Hoće li pobijediti u bitci dobra i zla? Otkrijte u ovoj knjizi.
  37. (STRIP) Jim Davis: Garfield priča bez veze (21. knjiga). Mačak Garfield živi sa svojim vlasnikom Jonom i psom Odijem. Evo nekih dijelova iz knjige:
  Pričaju Jon i njegov tata, a kraj njih Odie.
  Tata: Kakva je to vrsta psa, Jone?
  Jon: Pa, tata…
  On je ovaj…
  Tata: Mislim da znam.
  Jon: Kakva onda?
  Tata: Bezvrijedna.

  Jon: Uživaš u večeri, Garfielde?
  Garfield: Nego što. Obožavam lazanju. Kako se tebi sviđa tunjevina i jetrica?
  38. (STRIP) Jim Davis: Garfield sjedi po kući (7. knjiga). Zabavite se uz Garfielda!
  Garfield govori medvjediću Pucku:
  Garfield: Ti živiš posebnim životom, Pucko. Ne moraš se tući sa psima, ne moraš spavati, ne moraš jesti.
  Baš mi te je žao.

  Razgovaraju Garfield i Arlene (mačka.)
  Arlene: Hrana, hrana, hrana, je li to sve na što misliš, Garfielde?
  Garfield: To je otprilike to.
  Arlene: Što sam ja onda, sjeckane jetrice?
  Garfield: Nemoj si laskati.
  Arlene: On baš zna kako ugoditi curi.
  39. (STRIP) Jim Davis: Garfield gubi vrijeme (17. knjiga). Upoznajte se sa životom mačka Garfielda!
  Jon čita novine, a Garfield jede…
  Jon: Ovdje piše da aktivna mašta čini osobu boljom.
  Garfield: Ja imam jako razvijenu maštu.
  Kad jedem, maštam o spavanju, kad spavam, maštam o jelu.

  Jon: Strina Gussie će se brinuti za tebe dok meni u bolnici vade mandule.
  Garfield: Strina Gussie! Oh, ne!
  Jon: Ma daj, ona je baš dobra stara žena.
  Garfield: Oh, oprosti. Mislio sam da je to ona tvoja strina Gussie koju su izbacili iz marinaca zbog nepotrebne grubosti.
  40. (STRIP) Jim Davis: Garfield hrana za razmišljanje. Uživajte u Garfieldovim smiješnim zgodama.
  Jon zove veterinarku na telefon, a Garfield sjedi pored njega.
  Jon: Haj, ovdje Jon Arbucle. Mojoj mački treba pregled.
  Veterinarka: Kakva je vrsta?
  Jon: Pa, on je registrirani žuti mačak s otmjenim pedigreom.
  Garfield se zadovoljno udaljava, a Jon šapuće na telefon:
  Jon: U stvari, on je zapravo narančasta vreća sala s prugama.

  Garfield i Arlene pričaju:
  Garfield: Što cura kao ti radi na ovakvom mjestu?
  Arlene: Ali ovo je fino mjesto.
  Garfield: Kao što sam i rekao… Što cura kao ti radi na ovakvom mjestu?
  41. Anna Sewell: Crni ljepotan. Krasan crni konj, imena Crni ljepotan priča o svojim doživljajima i istinitim avanturama.
  42. (STRIP) Alan Ford, 35. dio: Dvanaest umjetnika. Grupa TNT suočava se sa zlikovcima i doživljava razne avanture.

 9. 33. Charlie Fletcher: Srebrni jezik
  George i Edie vraćaju se u London, ali za njima je došao i Ledeni demon. Tama iz Kamena Londona je oslobođena te Edie i George pokušavaju vratiti sve u prvobitno stanje. Edie saznaje sve o svom podrijetlu i smrti svoje majke. Uz pomoć Georgea, za kojeg je saznala da joj je polubrat spašava London, a Topnik i Kraljica s njima na kraju odlaze u Zrcala koja su postala bijela.

 10. 34. Donna King: Gem, set, meč
  Carrie Sprigsteen je vrsna igračica tenisa. Tata ju je poticao da bude najbolja od kad je mogla držati reket. Carrie je često na treningu pa se ne može družiti s prijateljicama. Odlazi u školu tenisa na Floridi. Tamo se nalazi i njezina neprijateljica, ali se na kraju s njom pomiri i vraća ljubav prema tenisu.

 11. 35. J. K. Rowling: Harry Potter i red feniksa
  Prije početka godine u Hogwartsu Harrya napadaju dementori. Harry mora na sud u Ministarstvo magije gdje ga ministar optužuje da je napravio patronusa pred Dudleyem. Harryu pomaže Dumbledore te Harry odlazi do skrovišta reda feniksa u Siriusovoj kući. U školi mnogi ne vjeruju Harryu, a Harry dobiva i novu profesoricu, Dolores Umbridge iz Ministarstva koja ga uvjerava da laže. Mnogo je događaja u školi, a Harry može vidjeti Voldemortove misli. Harry misli da će Voldemort ubiti Siriusa te odlazi u Ministarstvo s Hermonie, Ronom, Nevillom, Lunom i Ginny. Nakon borbe u kojoj su bili smrtonoše i red feniksa Sirius umire, a Harry i Dumledore se suoćavaju s Voldemortom te Voldemort na kraju bježi i izlazi iz Harryevih misli.

 12. 36. Božidar Prosenjak: Divlji konj
  Divlji konj odrasta u divljini te nakon što se njegovo krdo raspadne odlazi Gospodaru. Tamo upoznaje Zvijezdu, njegovu novu ljubav i psa Garova. Divlji konj bježi te ga uhvate i on mora naporno raditi. Tada ga vode u klaonicu, ali ga Garov i Gospodar spašavaju. Divlji konj više ne bježi te dobiva i sina.

 13. 37. Silvija Šesto- Bum Tomica
  Tomica govori o svojim zgodama i nezgodama. Ima mlađeg brata Darka, kojeg svi zovu Piksač, i stariju sestru Ivu, zvanu Onči. Tomica svakodnevno vodi brata u vrtić. Tomica je zaljubljen u Sanjicu. Mama ga tjera da čita, no on mrzi čitanje. Ne voli ni špinat, iako mnogo puta mama kaže da je čitanje zdravo poput špinata. Mama mu čita Bum Tomicu 3.

  38. Silvija Šesto- Bum Tomica 2
  Tomica svojim dječjim očima promatra svijet na svoj način. U ovom drugom djelu je za godinu dana stariji. Piksač je napunio 4 godine i dalje terorizira sve ukućane. Starija sestra Onči počela je ozbiljno hodati s Kuruzom. Tomica i u ovom djelu ima svoje zgode i nezgode.

  39. Nada Mihoković-Kumrić- Lastin rep
  Vikotr živi u peteročlanoj obitelji. Ima sestre Kristinu i Suzanu. Mamu mu se zove Dunja, a tata Nikola. Njihovu obitelj muči jedan veliki problem. Naime, tata im radi u Njemačkoj i ne dolazi kući već godinu dana. Otkako je otišao više ne šalje ni razglednice ni pisma pa je ostatak obitelji jako zabrinut. Mama uvjerava Viktora da će se tata ubrzo vratiti, ali je Viktor suprotnog mišljenja. On misli da je njegov tata našao drugu mamu i da se tako on nalazi u sličnoj situaciji kao i njegov najbolji prijatelj Goran i njegova sestra Petra čiji su se roditelji razveli i sada pregovaraju kod koga će biti djeca. Dok Suzana i Kristina vjeruju mami na riječ, Viktor malo istražuje i pronalazi mamin dnevnik te ga počinje čitati. Ubrzo shvaća da je njegova mama u mladosti izlazila sa susjedom Markom, tatinim najboljim prijateljem koji nešto previše često dolazi kod njih od kada je tata otputovao. Kada ga je mama poslala u Markovu radionicu, u jednoj kutiji je našao sva pisma i razglednice koje im je tata poslao. Također je našao pisma i razglednice koje su bile upućene njegovom tati od njih. Tada je shvatio da je susjed Marko još zaljubljen u njegovu mamu. Na kraju se tata vrati kući i i svi ostali saznaju da se susjed Marko glavni krivac za pisma i razglednice koja nisu stigla.

  40. Anto Gardaš- Bakreni Petar
  Bakreni Petar je bio krupan dječak i jedva se provlačio kroz uski tunel. Slijedio ga je Miron, a odmah iza njega, držeći mu se za košulju, šljapkala je Melita. Iza njih su u koloni jedan po jedan išli i ostali. Zadnji je bio Slanina. Dahtao je i posrtao i stalno nešto gunđao na račun uskih hodnika.

  41. Anto Gardaš- izum profesora Leopolda
  Profesor Leopold bio je veoma ugledan znanstvenik, poznat u cijelom svijetu. Predavao je atomsku fiziku na mureseškom sveučilištu i bio cijenjeni suradnik Instituta za eksperimentalnu fiziku, počasni građanin nekoliko gradova u zemlji i inozemstvu.
  Znao je sve o pretvaranju materije u energiju, a kretanje svemira imao je u malom prstu.
  U uredu za patente prijavio je mnoge svoje fantastične izume.
  Kao krunu svega u svom je kabinetu u Institutu upravo dovršavao stroj za putovanje kroz vrijeme. Jednog dana on i žena su otišli na mali odmor,a djecu Melitu, Mirona i Bakrenog Petra su ostavili same kod kuće. djeca su otišla u očev ured i ušli u stroj za putovanje kroz vrijeme. Stroj ih je odveo u vrijeme kad je u Osijeku još vlada rimska vojska. Miron je stalno tješio melitu da će otac nešto smisliti i da će doći po njih. Jednoga dana u vojniku su prepoznali svoga oca koji ih je vratio natrag, odnosno u sadašnje vrijem.

  42. Anto Gardaš- Ljubičasti planet
  Miron i njegov otac, profesor Leopold uhvate živa bića s Ljubičastog planeta i svojim svemiskim brodom ih odvedu na Ljubičasti planet. Tamo Miron i njegov otac provedu neko vrijeme, dok kući majka i Melita zabrinute čekaju kada će se Miron i profesor Leopold vratiti. Nakon mjesec dana Miron i otac se vraćaju na Zemlju, a nakon nekog vremena na Zemlju im u posjet dolaze živa bića koja su upoznala na Ljubičastom planetu.

  43. Mrak Twain- Pustolovine Huckleberryja Finna
  Tom i Huck su pronašli blago koje su sakrili kod suca Thatchera koji im je svakoga dana isplaćivao jedan dolar.
  Huck se smjestio kod udovice Douglas i njene sestre gospođice Watson koje su ga pokušale dovesti u red. To mu nikako nije odgovaralo i htio je ponovno pobjeći i živjeti pustolovan život. Kada je prvi put pobjegao u dom ga je vratio Tom Sawyer koji mu je rekao da će ga primiti u svoju razbojničku družinu ukoliko se vrati udovici.
  Postojala je opasnost da se u gradić vrati Huckov otac koji je bio pijanac i razbojnik. Tako je i bilo, otac je došao u potrazi za Huckom jer je čuo da mu sin ima poveću količinu novaca, oteo je Hucka i odveo ga na rijeku gdje su neko vrijeme živjeli loveći ribu i prodajući je za očevu rakiju. Kada je Huck shvatio da bi ga otac u svojim ispadima bijesa mogao ubiti, odlučio je lažirati svoje ubojstvo. Zaklao je svinju, a njenu krv je razvukao po obali, ukrao je čamac i otišao dalje niz rijeku.
  Na rijeci je susreo roba gospođe Watson, Jima, koji je također pobjegao, pa su se njih dvojica družili na napuštenom otočiću usred rijeke. Cijeli ih je gradić tražio, no nikako da ih nađu.
  Planirali su otići u gradić Cairo u kojem nije bilo ropstva i Jim bi se oslobodio. Tijekom samog putovanja upadali su u razne nevolje.
  Napali su ih dvojica lopova i oteli Jima. Ovdje im u pomoć priskače Tom Sawyer koji je u blizini imao rođake. Kada su oslobodili Jima, tom mu je kazao kako je gospođa Watson umrla i kako je on ponovno slobodan čovjek. To je Jima jako razveselilo, Huck je saznao i da je njegov otac umro, te da novac koji su imali kod suca Thatchera još uvijek stoji tamo i da ga mogu koristiti svaki dan.

 14. 32.Marilyn Kaye Replika
  I dvoje ce se sresti
  Amy ide u kamp sa svojom najboljom prijateljicom Tashom i njezinim bratom Ericom. Tamo upoznaje Andy-a.Je li moguce da je on…klon?

  33.Najbolji od najjboljih Marilyn Kaye
  U skolu dolazinovi ucenik,osmogodisnji Adrijan Peele.No,on ide u 8. razred.Eric dobija zadatak da mu pomogne uklopiti se i kaze da je uzasan.Amy misli da je samo povucen.No,nije ni blizu istini…

  34. Marilyn Kaye Misteriozna majka
  Netko prati Amy..Ispostavi se da je to zena koja joj se predstavi kao njezina majka.Je li moguce da je Amy zapravo orginal?

  35.Marilyn Kaye Groznica
  Amy odjednom pocinje gubiti svoje moci i postaje bolesna.Nitko ne zna sto se dogada i hoce liprezivjeti…

  36.Marilyn Kaye Hladna poput leda
  Jeanine zna Amy-nu tajnu.Pocne je ucjenjivati.No,dozivi nesrecu i Amy je potencijalni krivac…

  37.Marilyn Kaye Sretna trinaest
  Amy upoznaje Aly,neuspjelog klona.Dobro se slazu,no Nancy se to mne svida.Sto ce poduzeti?

  38.Marilyn Kaye Zamjena
  U skolu dolazi zamjenska uciteljica.I jako je losa prema Amy. Je li mozda iz organizacije???

  39.Marylin Kaye Pocetak
  Amy sa skolom ide na izlet u Washington. No,majka joj to ne odobrava n jer je tamo stvorena.

  40.Marilyn Kaye Preobrazaj
  Svi u skoli gledaju emisiju Cherry Lane i pocnu se ponasati poput zombija.Amy pokusava dokuciti o cemu je rijec…

  41.Marilyn Kaye Sretan rodendan draga Amy
  Amy jedva doceka svoj 13.rodendan.Pripremi veliku zabavu,no na taj dan se probudi odrasla…

  42.Marilyn Kaye Dijelovi koji nedostaju
  U skoli se pocinju događati cudne stvari.Pjevaci ne mogu pjevati,trkaci su spori…Nitko ne zna sto se događa,a svi sumnjaju na novog ucenika…

  43.Marilyn Kaye U potrazi za Andyem
  Amy odlazi u Pariz!No, ne moze ni sanjati koga ce tamo sresti..

  44.Marilyn Kaye Povratak savrsenih cura
  Sve Amy i Andy su dovedeni na tropski otok.No,tamo ce vrsiti eksperimente na njima…

  45.Marilyn Kaye Unisteni snovi
  Amy moze proricati buducnost.Sada to zele svi u skoli.Nazalost,nisu sva proricanja lijepa…

  46.Marilyn Kaye Kakav otac,takav sin
  Amy otkriva da su se neki ljudi klonirali kako bi mogli imati presađene organe.Mnogo njih je u opasnosti…

 15. 44. Nada Mihoković- Kumrić- Tko vjeruje u rode još
  Rina jako želi dobiti sestru ili brata, dok njezina starija sestra Tina to ne želi jer bi se morala brinuti o bebi. Nakon nekog vremena mama kaže Rini da će dobiti brata ili sestru. Rina je odmah otišla u sobu i napravila pismo za rodu jer je čula da rode donose djecu. Nacrtala je kako bi htjela da joj izgleda seka. Tata silno želi da mu se rodi sin jer kako kaže zabolila bi ga glava od 4 žene u kući. Na ultrazvuku mama i tata saznaju da mama nosi blizance. Jedno je curica, a za drugo nisu željeli znati dok se ne rodi. Tata silno želi da drugo bude sin. Rina i mama prate svaki dan njezine trudnoće. Na kraju kada mama završi u bolnici jel bi trebala roditi blizance tata ju posjećuje. Nakon par sati dobiva pismo u kojem piše da su se rodile Ana i Marija. Tata je ipak sretan jer će sada moći vezati pletenice Ani i Mariji jer t o jako voli raditi.

  45. Grigor Vitez- Pjesme
  Grigor Vitez u svojim pjesmama govori o prirodi, o bolesnom dječaku, o puteljcima…

  46. Aleksandar Sergejevič Puškin- Bajka o ribaru i ribici
  Na obali mora živjeli su starac i starica. Starac je lovio ribe, a njegova žena je prela pređu. Jednog dana je starac lovio ribe i uhvatio je zlatnu ribicu koja govori. Ribica je molila starca da je ne ubije, već je pusti natrag u more, a ona će njemu ispuniti njegove želje. Starac ju je pustio u more, ali nije ništa tražio od ribice. Kad je to ribar ispričao svojoj ženi ona ga je grdila i nazvala prostačinom i budalom i tražila da od te ribe traži novo korito. Kad je to dobila, tražila je novu kuću, željela je biti moćna vlastelinka, a zatim i svijetla carica. Živjela je u dvorcu, imala je sve što je poželjela dok je svoga muža poslala da radi u staji. Na kraju je željela biti vladaricom mora i da joj zlatna ribica služi. Ribica se na to razljutila i ništa nije na tu želju odgovorila, a kada je ribar došao kući, našao je opet svoju kolibu, ženu i prepuklo korito.

 16. 47. Pavao Pavličić- Trojica u trnju
  Hrvoje, Braco i Tut žive u nezanimljivom zagrebačkom naselju Dugavama. Po cijele se dane igraju pucajući iz pištolja na napuštenom gradilištu. Hrvoje je morao otići u Trnje, naselje u kojem je nekad stanovao, nahraniti bakinog psa i mačka, jer je baka otišla u toplice. No više se nije vratio. Svi su ga uzaludno tražili, a u isto vrijeme opljačkana je i banka u Trnju. Braco i Tut dali su se u potragu za Hrvojem. Svi su im u tome pomagali i uspjeli su mu ući u trag. Konačno su na bakinoj kući u Trnju ugledali znak koji je Hrvoje uvijek crtao. Dječaci su odmah znali da im Hrvoje želi nešto poručiti. Našli su ključ bakine kuće i ušli unutra. Ugledali su poruku i postalo im je jasno zašto se Hrvoje krije. Dječaci su primijetili čovjeka kojeg je opisao Hrvoje i počinje potjera. Neznanac im je uspio umaknuti i oni se vratiše kući. Sutradan su se uputili u napuštenu baraku, a iz nje je izašao neznanac koji im je jučer umaknuo. Dječaci su se uputili na policiju i sve su ispričali policijskom inspektoru. Vratili su se natrag u baraku i pronašli torbu punu novčanica. U tom trenutku pojavio se Hrvoje. Dok je pričao svoju priču na vratima barake pojavio se susjed Cvik i tetovirani. Pljačkaši su ih vezali i zakucali vrata barake izvana, no nisu daleko stigli. Vani je već bila policija u zasjedi. Dovela ju je Biba po Hrvojevoj uputi. Slavlju nije bilo kraja.

 17. 47.Marilyn Kaye Virtualna Amy
  Amy ima osjećaj da ju netko prati.Zato seli svoju svijest u igricu.Hoće li uspjeti pobijediti?

  48.Marilyn Kaye Sve o Andy-ju
  Andy i Chris odlaze u Andy-jev rodni grad kako bi saznali nešto o njegovoj majci.Pitanje je je li ona zaista mrtva…

  49.Marilyn Kaye Rat klonova
  Amyna tajna je otkrivena! Puše u novinama.Nito ju nije povezao s time,no samo je pitanje vremena..

  50.Marilyn Kaye Amy sama za sebe
  Amy počinje gubiti svoje moći!Ima lošije ocjene,nije više brza kao nekada…Što će učiniti?

  51.Becca Fitzpatrick Tiho,tiho anđele
  Nora upoznaje Patcha,novog učenika.On je vrlo misteriozan…No,upravo to privlači Noru….

 18. 48. Vjekoslava Huljić: Moja baka ima dečka
  Nina dolazi iz obitelji koju sačinjavaju ona, brat, roditelji i baka. U obitelji se život mijenja naglavce, kad tata dobije otkaz. Ona gleda kako pronaći tati posao, izvući ga iz depresije i vratiti u mamino srce. Nina je zaljubljena u Ljubu ali ne zna je li on zaljubljen u nju i trudi se osvojiti ga, čudeći se neprestano što čak i baka Dobrila ima dečka, a ona nema.

 19. 49. Miro Gavran: Kako je tata osvojio mamu

  Glavni lik je Antun, jedinac koji živi u siromašnoj obitelji. Mama mu je magistra kemije, ali ne radi u struci, nego u trafici. Tata mu radi kao skladištar u tvornici te je izumitelj koji radi patente za automobile. Patent je uređaj u automobilu koji štedi energiju. Njegove patente niti jedan proizvođač automobila ne želi kupiti zbog toga je jako nesretan.

  Antun na Sljemenu upoznaje djevojčicu po imenu Bernarda koja mu pomaže u teškim trenutcima. On se polako zaljubljuje u nju, a kasnije i ona u njega. Njegovu majku, Anu, živcira što njen muž, Josip, svo svoje vrijeme provodi u svojoj radionici gdje radi na dvanaestom patentu te nikad nije s njom i Antunom. Zbog toga se oni često svađaju.Nakon nekoliko uzastopnih svađa njegova majka se odluči odseliti svojoj majci. Antun ne voli maminu majku, njegovu baku, jer mu svaki dan sve više i više zapovijeda, doslovno mu ona „kroji“ život. Jako ga je pogodilo to što tatu može viđati samo srijedom i svaku drugu subotu. Uz Bernardinu pomoć pokušava spojiti mamu i tatu.

  Odlučio je svoj rođendan slaviti kod tate i nagovoriti mamu da dođe uvjeravajući je da će tamo biti i Bernardini roditelji pa ona neće morati pričati s tatom. Ona pristane. S Bernardom se dogovori da njeni roditelji dođu sat i pol kasnije kako bi njegovi roditelji bili sami. Dok su mu roditelji samo šutjeli na njegovom rođendanu on pokušava „podići“ atmosferu. Shvaća da ne ide sve lagano kako je očekivao te napravi nešto posve neočekivano. Vrati im poklone i zamoli ih da mu ispune želju koju žarko želi za rođendan. Oni mu oboje obećaju da će sve napraviti da njega usreće. On im kaže da želi da se poljube. Iz prve im nije bilo drago, ali su ipak to učinili. Dok su se ljubili shvate da se još uvijek vole, pomire se te odluče ponovno živjeti zajedno. Malo kasnije dođu i Bernardini roditelji te im priopće vijest da su našli kupca za njegov patent te da će se time sigurno obogatiti. Antunov otac se na kraju zaposlio u tvornici automobila, a Bernarda na samom kraju Antunu izjavi ljubav te svi napokon budu sretni i zadovoljni.

  50. Zlata Filipović: Zlatin dnevnik
  Djevojčica Zlata koja živi u Sarajevu opisuje kako je tamo rat izgledao. Dok je pisala dnevnik iznad glave su joj letile mine i granate. Govori su joj da piše dnevnik kao Ann Frank. Postala je poznata kao Ann Frank, mnogo je putuje po svijetu, pa ju je jednom zgodom ugostio Bill Clinton, političar SAD-a. Dnevnik je pisala od 11 do 13 godine. Opisivala je i rat u Hrvatskoj te kako je bilo ratne 1991. u Dubrovniku

 20. 51. Siniša Cmrk: Nulti sat
  Bunt, Baunti i Bunta su reperi i u svojoj školi se bore za maturalac. Žele odabrati mjesto i vrijeme maturalca, ali ne mogu zbog ravnatelja koji je pomalo umišljen i ne mari za učenička razmišljanja. Kako će sve to završiti možete pronaći u ovoj odličnoj knjizi.

 21. 52. Jude Watson: 39 tragova, Do grla u nevolji
  Amy, Dan i Nellie odlaze u Australiju, ne kako bi slijedili novi trag, već da bi napokon otkrili što se dogodilo njihovim roditeljima. Tamo upoznaju prijatelja njihovih roditelja te odlaze u pustinju do rudnika sljedeći nove tragove koji će ih odvesti do Alistaira i čovjeka koji je znao sve tragove. Alistair se nalazi na jednom od otoka koji se nalaze pokraj aktivnog vulkana. Tamo saznaju da je novi trag voda i zamalo ih Kabre spale, ali spašava ih Irina i umire.

 22. 52.Marilyn Kaye Prošlost
  Zemljom hara nova bolest nazivana pošast.Mbogi umiru,lijeka nema…Netko blizak Amy oboli i ona odlazi u prošlost kako bi pronašla lijek.Čini se da se tajna krije u prapovijesti…Hoće li Amy uspijeti?

  53.Marilyn Kaye Sadašnjost
  Amyna majka je spašena,no Pošast je zahvatila Tashu.Amy mora ući u njezino tijelo kako bi je spasila.Je li to moguće?

  54.Marilyn Kaye Budućnost
  Amy-na tajna je otkrivena!Novinari je prate na svakom koraku,kolege iz razreda joj postavljaju neugodna pitanja….Kako će se izvući?

 23. 53. Zoran Pongrašić: Mama je kriva za sve

  Jednoga dana mama je dječak probudila nešto poslije 7 sati i rekla da će zakasnti u školu. Dječak se gegao do škole. Ispred škole nije bilo nikoga i glavna vrata su bilja zaključana. U školu je ušao na stražnja vrata. Tada je vidio nekog čovjeka u informatičkoj učionici. Čovjek se predstavio kao majstor za računala. Dječaku je bilo nešto sumnjivo jer taj muškarac uopće nije imao pojma o računalima. Kada je dječak krenuo van, taj čovjek ga je uhvatio i stavio u kombi gdje ga je čekao pomagač te su dječaka odvezli u neki stan. Dječak je nekoliko sati bio zatočen u stanu sve dok se nije dosjetio da može upaliti računalo. Otišao je na jednu stranicu za čitanje u koju ga je mama bila u pisala. Tamo je pretraživao ima li još nekoga da je u isto vrijeme snime na toj stranici. Tada se pojavilo pitanje Tko je pojeo pticu dodo. On je umjesto odgovora napisao da je zatočen i da dođu po njega. To su bile dvije blizanke. Kada su došle pred zgradu počele su zvoniti na sva vrata ne znajući točan broj. Svi stanari su se u jednom trenu našli na stubištu kojima su u tom trenutku prolazila ona dva razbojnika. Dok su se susjedi derali na njih, dječak je izašao iz stana i pobjegao. Na kraju je shvatio da ga je mama probudila u nedjelju za školu i nastavio se družiti sa svojim herojinama.

  54. Nikola Pulić: Ključić oko vrata

  Baka je jednog dana djevojčici Maji kupila ključ jer je htjela biti ključokoša. Maja i Suzana išle su u dućan i srele Stanka. Odvele su ga kući, a kad su se vraćale vidjele su Stanka i Miru kako se tuku, ubrzo su se i pomirili.
  Maja je jednog dana izašla van i vidjela čovjeka u crnom. Ona je preslikala ključ na sapun i lopov je otišao. Mama joj je objasnila da tako može pokvariti ključ i otvoriti vrata. Zvali su policiju i policija je uhvatila tog čovjeka.
  Nakon nekoliko dana, Maja se otišla prošetati. Srela je Suzanu, Miru i Stanka. Miro ih je pozvao na jagode, a Stanko je pozvao Maju i Suzanu na svoj rođendan.

  55. Sanja Lovrenčić: Esperel, grad malih čuda

  Esperel je mali grad, podignut oko ruševnog Zamka na brijegu, između livade i Tamne šume koja danas više nije ni tamna ni opasna. Gradom protječe rijeka koju njegovi stanovnici osobito vole, a središte mu je jedini graski trg do kojeg vodi mnogo uskih krivudavih ulica. Tko se zajedno s pripovjedačicom uputi u lunjanje tim trgom, uličicama i pitomom gradskom okolicom, saznat će, između ostalog, zašto je esperelska rijeka jednog dana iznenada požutjela, kako je poštar Maks privremeno postao nevidljiv, što se dogodilo trojici braće, pekarima Peregrinu, Petruški i Pipu. Saznat će i kako su patuljci krali zelene boce iz staklareve radionice, zašto su u trgovini šešira počeli prodavati isključivo šešire za mačke, tko u esprelskom podzemlju bdi nad dobrobiti grada i kako je ruševni Zamak jednog ljeta postao palačom glazbe… A možda će mu svidjeti i način na koji je Ana, prodavačica cvijeća, oslobodila šutljivog Bertrana njegova straha od mjeseca.

  56. Hrvoje Kovačević: Tajna mačje šape

  Šima zvan Pedala, Patak i Tezga kartaju belu. Kartaju u Tezginoj kući i spominju i četvrtog partnera Popa koji je nestao prije nekoliko mjeseci. Prepričavaju što se dogodilo te kobne večeri nakon koje ga više nisu vidjeli. Popov pas je počeo lajati i Pop je krenuo pogledati što se događa. Nije se vraćao neko vrijeme i prijatelji su ga pošli potražiti. Od Popa nije bilo ni traga ni glasa ali snijeg je bio prepun otisaka velike mačke. Tezgina žena Slavica bolesna je i leži u bolnici, a kćer Marica spava. Odjednom je i Tezgin pas Bojče počeo lajati i Tezga odlazi u izvidnicu. Strašna priča se ponovila. Tezga se nije vratio a velika dvonožna mačka ponovo je ostavila tragove.Priča se nastavlja deset mjeseci kasnije kada dječak Domagoj kasni na sat hrvatskog jer je u njegovoj zgradi bila racija. Stara i senilna žena pozvala je policiju sa tvrdnjom da je vidjela ubojicu kakao nosi tijelo u vreći, no to je bio zarolani sag koji je Domagojev tati kupio mami kao poklon.Tri učenika u razredu ističu se po pričanju šaljivh priča. To su Domagaoj, Robert i Zrinka. Njihove šale nisu smiješne jedino Marici i Anti koji su novi učenici. Robert je prepričao Domagoju koji je propustio prvi dio nastave kako ima konkurenciju jer je Marica čitala svoj sastavak o tajni mačje šape i čak je i učiteljica plakala od smijeha.Sljedećeg jutra Domagoja je probudila sestra Kristina i javlja mu da je ovdje Zrinkin otac vrlo ljut. Kada je Domagoj došao čovjek ga je optužio da se namjerno maskirao u mačku monstruma noćas i preplašio njegovu kći. No kada je čuo da Domagoj nije ni bio na satu hrvatskoga taj dan kako bi čuo priču, malo se primirio.Nešto kasnije istog dana u razred je umarširala profesorica hrvatskog zajedno sa razrednicom i tražila da se svim učenicima pregledaju torbe jer joj je netko nečim oštrim izgrebao torbu i osobnu iskaznicu. Ante je djelovao uplašeno i kada ga je razrednica upitala što je bilo priznao je kako je danas u kabinetu vidio Mačkoglava, repato mačkoliko čudovište u koje ljudi vjeruju u Bosni i o kojem mu je pričala i pokojna baka. Policija je utvrdila da govori istinu kada su pronašli tragove mačjih šapa.
  Domagoj je odjednom bio zainteresiran za Maričin sastavak i kako je živjela u istoj ulici kao i njegova djevojka Jagoda dogovorio je susret u slastičarnici. Putem je susreo Antu pa je i njega pozvao. Marica im je ispričala kako je njen otac misteriozno nestao prije deset mjeseci i kako joj je majka teško bolesna. Marica je bila iz Požege, a Domagaoj je ustvrdio kako će baš ovaj vikend ići u Požegu jer tamo ima djeda i baku. Odjednom se pojavila Maričina baka, dotjerana, ali vrlo odbojna gospođa i odvela je Maricu. Kada se Marica nije pojavila u školi Domagoj je krenuo do nje i hladno ga je dočekala Maričina baka. rekla je kako je Marica nestala i da krivi baš njega za to, stoga je i pozvala razrednicu. Odmah po dolasku razrednica je počela sumnjičacvo ispitivati Domagoja. Baka je krenula napraviti čaj i odjednom se iz kuhinje začuo vrisak. I baka je također ugledala čudovište. Domagoj je imao ideju tko bi Mačkoglav doista mogao biti i krenuo je po Antu u Dubravu. No zalutao je u mraku tražeći kućni broj i odjednom se u slijepoj ulici u mraku ukazao Mačkoglav. Ovoga puta bez ikakvog straha Domagoj krene prema njemu, a iznenađeni Mačkoglav krenuo je uzmicati. Ispod maske je doista bio Ante i priznao je da je uplašio sve te ljude jer su se smijali Marici, a baku zato da Domagoj više ne bi bio osumnjičenik.Domagoj je otišao u Požegu i pridružuje mu se Ante. Dolaze prvo kod Domagojevih djeda i bake i zatim odlaze do Maričine kuće u Drškovcu. Tamo su bili Patak i njegova djevojka Suzana. Dječaci nisu uspjeli ništa saznati o tome kako su nestali Pop i Tezga. Preostao im je još sastanak sa Popovim sinom Igorom, no umjesto njega na sastanak dolazi novi dečko Igorove majke Maks kojeg strašno zanima jesu li se Pop i Tezga vratili. Šima, koji je držao lokalni kiosk sa sendvičima, objasnio im je da je Pop zapravo bio prikriveni genijalac, a ne luđak koji se bavio crnom magijom kako su svi mislili. U jednom suhom bunaru na dnu se nalazila prostorija ispunjena knjigama i sanduk koji nalikuje na lijes ispunjen vodom. Krenuli su u bolnicu da popričaju sa Maričinom bolesnom mamom, ali na njihovo iznenađenje ona je nestala.Otišli su zatim do Igorova stana i tamo pronašli Maricu koja je odjednom shvatila da je Ante zaljubljen u nju. Pojavljuje se i ljutiti Maks koji je siguran da dječaci znaju gdje se Pop nalazi jer njegovoj djevojci duguje alimentaciju već godinu dana. Maks je postao nasilan i dječaci su ga nekako uspjeli savladati i ugurati u kupaonicu. Družina je krenula prema Šiminom kiosku i primjetili su da je do njega došla policija. No kako se policajci nisu žurili Domagoj i Igor su se pretvarali da su mušterije i Šime je ubacio poruku u Domagojev hamburger da policajci znaju kako se Tezga, Pop i Slavica skrivaju u Suzaninoj kući.Policajci su uhvatili Antu i Maricu jer su nju prepoznali tako da su do Suzanine kuće stigli samo Igor i Domagoj. Priča se napokon razmrsila. Pop je htio izliječiti Slavicu i napravio je komoru nalik na lijes u kojoj je imao vizije i vidio je čovjeka koji zna lijek za Slavicu. On i Tezga nestali su na deset mjesci u Indiju jer im je toliko trebalo da ga pronađu. Ono što je nalikovalo mačjim tragovima bili su tragovi Popovih proteza jer su mu obje pete bile prostrijeljene u ratu.Slavici su dali lijek i sada su morali čekati ponedjeljak i skrivati se kod Suzane. Odjednom je stigao ponedjeljak ujutro i u kuću je upala policija zajedno sa Domagojevim ocem i Maričinom bakom. Slavice je iznenada ustala i izgledala potpuno zdravo po prvi puta nakon dugo vremena. Maričina baka se nije mogla načuditi što napokon vidi kćer zdravu i ispričala se Tezgi zbog načina na koji ga je tretirala svih tih godina.
  Na povratku u Zagreb u autobusu Ante govori Domagoju kako će nagovoriti oca da nađe posao u Požegi jer će se Marica sada sigurno vratiti tamo kad joj mama više nije bolesna. Marica i Ante u Zagrebu su bili u središtu pažnje ali nitko nikada nije komentirao napete osjećaje među njima.

 24. 55.Allan Zola Kronzek i Elizabeth Kronzek
  Čarobnjakov priručnik
  To je priručnik o svijetu Harry Pottera.Evo nekih tema: kentaur( biće konjskih nogui ljudskog tijela).Hipogrif(bića koje je dijelom orao,dijelom lav i dijelom konj)…Ima još puno toga!

  56..dr. Seuss Cat in the hat
  Dvoje djece,brat i sestra,su sami doma.Dosadno im je.Pada kiša i ne mogu ići van.Tada u njihovu kuću stiže mačka u šeširu i zabava počinje!

 25. 57. Tim Vicary: Mary Queen of Scots
  Mary je engleska kraljica koja se vraća iz Francuske nakon što joj je preminuo muž,
  francuski kralj. Mary je kršćanka te je njezina neprijateljica Elizabeta, koja želi biti protestantska kraljica. Mary se udaje za lorda Bothwella, ali ju Elizabeta zatvori i ubije, a Mary je prije smrti napisala pismo lordu Bothwellu o cijelom njezinom životu i smrti.
  Knjiga je na engleskom, ali svakako preporučujem.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s