U iščekivanju ljeta čitat ćemo…

Pred nama su dani ispitivanja, zaključivanja ocjena, rastanaka od školskih prijatelja i početak ljetaaaa! Vrlo uzbudljiv period prepun zbivanja. Baš smo zato za knjigu mjeseca odabrali ovu jednostavno pisanu, a vrlo zabavnu priču:

Gospodin Popper je ličilac blage naravi koji jedva čeka da sezona bojenja zidova po kućama završi kako bi se mogao posvetiti svojoj strasti: čitanju putopisa. On sanja o odlasku na Antarktiku i nikada mu ne dosadi čitati o ekspedicijama na Južnom polu.

Kad jednoga dana – stiže Južni pol, u obliku odraslog pingvina, pravo gospodinu Popperu na vrata :)!

Uskoro pingvin, nazvan Kapetan Cook, postaje usamljen i Popperima dolazi pingvinica Greta. Kako bi pingvinima bilo ugodno i da bi bili sretni, gospodin Popper odluči preurediti i zalediti podrum da bi se osjećali kao kod kuće na Južnom polu. Greta počinje nesti jaja i uskoro se dva pingvina pretvore u 12 pingvina… Ali vremena su teška i Popperovi nemaju novca za uzdržavanje tolikih pingvina. Što da rade sa svim tim pingvinima?!

Otkrijte sami! :mrgreen:

logo_gkzd_gtv    logo Gradske knjižnice Rijeka  logo_bjelovar   logo[1]-kgz   vinkovci

Oglasi

About Gradska knjižnica Zadar

www.gkzd.hr Gradska knjižnica Zadar središnja je zadarska posudbena narodna knjižnica, središte mreže zadarskih Knjižnica, ali i središte lokalne zajednice zbog velikog broja događanja koje prihvaća, pomaže ili samostalno organizira.

18 thoughts on “U iščekivanju ljeta čitat ćemo…

  1. Pročitala sam ju upravo,trebalo mi je sat i pol da ih pročitam. Malo mi je žao što su završile pustolovine gospodina Poppera i njegovih 12 nestašnih i nezaboravnih pingvina.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s