Kako prepoznati vješticu??

Prava vještica mrzi djecu crvenom, vrućom, ljutom mržnjom koja je ljuća, vruća i crvenija nego bilo koja mržnja koju biste mogli zamisliti. Prava vještica sve vrijeme smišlja kako bi se oslobodila djece sa svog područja. Strast joj je da ih se riješi, jednog po jednog. Ona samo o tome misli po cijele dane… Prava vještica osjeća isti užitak kad smoždi dijete kao i vi kad smažete pun tanjur jagoda sa šlagom.

Zastrašujuće, zar ne? Shvatili ste, vještica se trebate kloniti. Nažalost, prave vještice odijevaju se u običnu odjeću i izgledaju gotovo sasvim poput običnih žena. Kako ih onda prepoznati i kako ih se kloniti, pitate se sigurno. Hm. Riješit ćemo ovaj problem u 2 koraka.

1. korak

U Dahlovoj knjizi Vještice pronađite znakove prema kojima možete prepoznati pravu vješticu i podijelite ih s ostalima u komentarima. Budite pažljivi i nemojte nijedan znak zaboraviti, ipak se radi o životu i smrti!

2. korak

Dječak (ili trebamo reći miš?) u knjizi kaže da vještice u bajkama uvijek nose budalaste crne šešire i crne plašteve i jašu na metlama. Djeca koja vjeruju bajkama ne znaju da vještice zapravo izgledaju kao simpatične tete pa ih se ne mogu kloniti. Hm, možda postoji tajni vještičji plan da djeca vjeruju kako vještice izgledaju tako da ih se može prepoznati iz aviona i nikad ne pomisle da bi vještica mogla biti gospođa blistavih očiju iz autobusa ili, ne daj Bože, učiteljica?

Potražite različite knjige u kojima se spominju vještice i napišite nam njihove naslove i kako u njima vještice izgledaju. Zavirite u ilustrirane bajke (ne zaboravite Ivicu i Maricu), pronađite slikovnicu Oprostite, jeste li vi vještica? (djeluje kao pravo supertajno oružje za širenje lažne slike vještice), potražite brojne knjige u kojima se vještice pojavljuju (Polarno svjetlo, Hekatina škola, Kronike iz Narnije… istražujte)!

Otkrijte zajedno kako se (namjerno lažno??) prikazuju vještice!

Oglasi

31 thoughts on “Kako prepoznati vješticu??

  1. Vještice se bave crnom i bijelom magijom pretežno, to sam pročitala na netu. Tako da postoje i one “dobre”,ali nikada ne smijemo vjerovatni, msm ako primjetimo da je to prava vještica, bolje se udaljiti. Takođe sam negdje pročitala da vještice vremenom polude.. 🙂

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s